maanantai 20. elokuuta 2018

KOTI: Mötkiksen huone

Jatketaan kodin esittelysarjaa Mötkiksen huoneella.
Huone on sinällään vielä hieman keskeneräinen,
että tummanruskea arkku tulee saamaan kalkkimaalia pintaansa
ja todennäköisesti lisää tauluja seinille tullaan ripustamaan.
Pääpiirteissään huone on kuitenkin valmis.

Pinnasängyn lisäksi ainut uusi hankinta Mötkiksen huonetta varten oli Malm- lipasto Ikeasta, joka kasattiin Mötkiksen tulevan kummin kanssa muuttoviikolla. Koska Mötkiksen huoneessa ei varsinaisesti ole vaatesäilytystilaa, oli lipaston hankinta melkolailla pakollista. En halunnut säilyttää Mötkiksen vaatteita vaatehuoneessa, johon kyseisestä makkarista on käynti, vaan halusin saada vaatehuoneen kausisäilytyksessä olevien vaatteiden ja niin sanotusti ylimääräisen krääsän säilytykseen.

Samaisen tulevan kummin kanssa käytiin läpi Mötkiksen vaatteet ja lajiteltiin ne koittain. Myöhemmin samalla viikolla aloin pystyviikkaamaan Mötkiksen vaatteet Skubb-laatikoihin lipastoon. Vaatteet on sijoitettu lipastoon siten, että vasemmalta reunassa ovat bodyt, seuraavana housut, sitten yökkärit, takana oikeassa yläkulmassa jumpsuitit, neuletakit, sukkikset ynnä muut sekalaiset ja etuoikealla pikkukoreissa sukat ja pipot. Ulkovaatteet on sijoitettuna eteisen peilikaappiin.

50-56 koot
62-68 koot
Tällä hetkellähän Mötkiksellä on käytössä koot 74-80. Yllä olevat kuvat on otettu jo raskausaikana eikä tämän hetkisestä Malmin sisällöstä ole kuvia. Pikkukokojen vaatettahan meillä oli aivan hillittömästi, mutta nyt pikkuhiljaa olen yrittänyt opetella hillitsemään ostohalujani ja koitan pitää vaatemäärät maltillisena. Ennen Mötkiksen syntymää etenkin isäni naureskeli sille, että näinköhän pystyviikkaan Mötkiksen vaatteet enää muutaman viikon jälkeen. Noh, näin kymmenen kuukaudenkin jälkeen kyllä, edelleen pystyviikkaan. En koe tuon pystyviikkauksen vievän yhtään sen enempää aikaa tai olevan sen vaivalloisempaa ja pysyvätpähän vaatteet siistimmin kasassa, kuin kaatuilevissa pinoissa.


Lipaston päällä on somisteena babyshowereilla saatu norsupehmo, muutamat nuppipalapelit, palikoilla kuormatut vaunut sekä Mauri Kunnaksen kirjoja. Osa kirjoista on minun lapsuuteni aikaisia ja osa on Mötkiksen mumman hänelle hankkimia. Muutamia kertoja onkin jo kirjoja luettu ja kuvia katseltu. Kuitenkin Mötkis malttaa vielä kovin lyhyen aikaa keskittyä sylissä satua kuuntelemaan, että taidetaan niiden antaa vielä hieman odottaa.


Pingviinitaulun saimme muutamia vuosia sitten samaiselta Mötkiksen mummalta, minun äidiltäni, joululahjaksi. Se on virolaisen Navitrollan käsialaa ja sopii mielestäni pienen pojan huoneeseen mainiosti.


Kooltaan Mötkiksen huone on melko kompakti 8,5 neliöä. Huoneen sisustamisesta hivenen haastavan tekee se, että siinä on yksi ainut niin sanotusti ehjä seinä. Muilla kolmella seinällä on joko ikkuna, huoneen ovi tai vaatehuoneen ovi. Hirveän täyteen en halua huonetta alkaa tunkea ja tällä hetkellä tavaramäärä tuntuukin aikalailla sopivalta. Katsotaan tilannetta sitten, kun isompia leluja alkaa meille rantautua.


Katsotaanhan kauanko tuo nojatuoli jatkaa oleiluaan Mötkiksen huoneessa. Sillä ajatuksella sen Facebook-kirpparilta ostin, että sen voisi jossain vaiheessa siirtää olkkariin, kunhän yöimetykset vähenevät tai loppuvat. Tällä hetkellähän sitä tilannetta kohti ollaan kovasti pyrkimässä, joten saa nähdä missä vaiheessa nojatuoli siirtyy olkkariin. Toisaalta se saa kyllä olla Mötkiksen huoneessakin, siinä on mukava itse istuskella Mötkiksen touhutessa lattialla.

Mitäs tykkäsitte pojan huoneesta ja ylipäätään tämäntyyppisestä postauksesta?
Kodin osalta aikaisemmin on esitelty olohuone ja keittiö,
esittelemättä olisivat siis vielä meidän makkari, vessa, kodari sekä pesutilat. 
Haluaisitteko päästä kurkistamaan niihinkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti