keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Sairastupa

Kuluneen viikon, ja oikeastaan edellisenkin, teema on ollut flunssa. Aivan järkyttä kevätflunssa.

Ensimmäisenä sairastamisen aloitti Paavo, joka sinnitteli viikon töissä ja perjantaina oli minun vuoro liittyä remmiin. Olinkin ollut jo pitkin viikkoa vähän kipeän oloinen, mutta kunnolla tauti ei iskenyt päälle ennen perjantaita. Siitä lähtien olo olikin aika tuskainen ja sunnuntaina saavutettiin lakipiste. Nenä oli niin tukossa, että myös silmät vuotivat jatkuvasti. Poskionteloiden huuhtominen sarvikuonolla ei auttanut sen enempää kun nenäsumutteetkaan. Onneksi kuitenkin tuo pahin sairastaminen ajoittui viikonloppuun ja Paavo oli silloin kaverina auttamassa Mötkiksen ja kodin kanssa.

Nyt alkuviikosta olo on hieman hellittänyt, mutta parantunut en kuitenkaan vielä ole. Täytyy todeta, että on ollut melko raakaa kävelyttää Mötkistä ulkona päiväunien toivossa tässä kunnossa. Huh huh. Tästä viisastuneena täytyykin alkaa harjoitella pitkien päiväunien nukkumista suoraan takaterassilla ja käydä vain hytkyttämässä rattaita, jos Mötkis meinaa herätä liian aikaisin. Tällä viikolla kuitenkaan tuohon ei ollut jaksamista eikä mielenkiintoa. Mielummin kituuttelin pienen, hitaan kävelyn, joka takaisi pidemmät unet, kuin taistelisin raivoavan Mötkiksen kanssa takaterassilla.

Kun äidin ensimmäinen sairastaminen on takana, täytyy todeta, että melko raakaa peliä. Äidille ei paljon sairaslomapäiviä myönnetä. Nyt onneksi tosiaan tuo pahin vaihe omassa sairastamisessa sattui viikonloppuun ja Paavo pystyi olemaan apuna, mutta riittävän voimia vievää tämä arjen pyörittäminen on vielä näissä sairastamisen jälkimainingeissakin.

Tärkeintä on kuitenkin se, että ainakin tähän asti Mötkis on säästynyt sairastamiselta ja toivotaan, että hän säästyy tältä taudilta. Kuitenkin hän onneksi saa tissin kautta vasta-aineita ja voisi luulla, että jos hän sairastuisi, olisi taudinkuva hieman lievempi. Tiedäppä näistä, en ole mitään lääkäri, mutta näin voisi kuvitella.


Sairastamisen myötä tuli taas vastaan se klassinen ongelma, mitä ei juuri normiarjessa enää muista, tai se on niin rutinoitunutta: imettävä äiti ei saa käyttää kaikkia mahdollisia lääkkeitä tai itsehoitovalmisteita. Esimerkiksi tuo Finfexin piti jättää käyttämättä, sen sijaan join teetä. Myös meillä kotona ollut yskänlääke ei ollut yhteensopiva imetyksen kanssa. Kannattaa siis tarkastella nämä asiat melko tarkkaan, jos sairastuu itse imetyksen aikana tai joutuu muista syistä lääkkeitä käyttämään.

2 kommenttia:

  1. Apua, mistä sait tiedon että Finrexiniä ei saa käyttää imettäessä? Itse olen kyllä käyttänyt. Meinasi tulla jo hätä, että olenko epähuomiossa jättänyt asian tarkistamatta, mutta netistä löytyvän pakkausselosteen mukaan saisi suositeltuja annoksia käyttää. Raskauden aikana sen sijaan kielletty?

    -elvira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tarkistanut asiaa sen tarkemmin, mutta farmaseutin mukaan ei saisi käyttää. En siis ole esim. teratologisesta asiaa kysynyt. Voihan toki olla, että kyseinen farmaseutti erehtyi, kun ulkomuistista vain totesi, ettei saa käyttää :)

      Poista