maanantai 26. maaliskuuta 2018

Iltapuurosta apua tiheään yöheräilyyn?

Viikko sitten maanantaina Mötkis aloitti kaurapuuro maistelut ja perjantaihin mennessä maisteluissa oli edetty siihen pisteeseen, että uskallettiin antaa kaurapuuroa yötä vasten. Sinälläänkin ajankohta oli sopiva, että Paavo oli viikonlopun vapaalla. Jos jotain yöllisiä itkuja olisi tiedossa, niin ei hänen tarvitsisi lähteä töihin aivan kamalan väsyneenä.

Ensimmäiset kerrat tarjosin kaurapuuroa Mötkikselle siis aamupäivisin. Ensimmäiset annokset tein ihan vaan suoraan luomukaurahiutaleista, ilman mitään hienontamista. Tuo karkea rakenne kuitenkin Mötkistä häiritsi ja hän työnsi ruuan suustaan kielellä ulos. Surautin siis hiutaleet blenderillä hienoksi jauhoksi ja tämä rakenne miellyttikin Mötkistä huomattavasti enemmän.

Jotta makumaailma ei olisi ihan niin tylsä ja mahdollisesti jopa luotaantyöntävä, on meillä kaurapuuron sekaan sotkettu joka kerta joko luumu- tai mangososetta. Muita hedelmäsoseita meillä ei tällä hetkellä vielä olekaan maisteltuna, mutta pikkuhiljaa uusien makujen myötä myös puuron päälle saadaan erilaisia makuja. Seuraavana hedelmien osalta meillä on maisteluun tulossa päärynä, joka varmasti sopii hyvin myös puuron päälle. Tuo luumu on sinälläänkin ollut sopiva meille puuron päälle, sillä Mötkiksellä on välillä meinannut mennä maha kovaksi jo ennen kiinteiden aloitusta. Sen tarjoamista puuron kanssa siis varmaan jatketaan jatkossakin tarpeen mukaan.

Ensimmäinen tarjottu puuroannos
Kun maistelut oli saatu toteutettua päivisin, koitti siis tuo perjantai. Tehtiin Mötkikselle iltapuuro noin ½ desiin vettä ja päälle luumua. Mötkis veti annoksen hyvällä ruokahalulla ja päälle vielä reilusti tissiä. Painuttiin unille ja jäätiin jännityksellä odottamaan, minkälainen yö olisi tiedossa. Tottumuksesta Mötkis oli kahden tunnin päästä nukahtamisesta tissiä vailla. Paavo kuitenkin sylitteli hänet takaisin uneen ja Mötkis jatkoi uniaan vielä 1½ tuntia ennen ensimmäistä syöntiä. Yön aikana syötiin vain 4 kertaa, mikä on meille aivan ennätyshyvä yö. Yhteensä yöunta nukuttiin about 10 tuntia.

Lauantai-iltana Mötkis sai myös tuon ½ desin annoksen puuroa luumuineen. Tuolloin hän vaikutti siltä, että olisi syönyt enemmänkin, mutten kuitenkaan alkanut tekemään lisää puuroa, vaan syötiin lisäksi paljon tissiä. Yö oli hivenen kehnompi, muttei kuitenkaan mikään mahdoton. Mötkis söi 5 kertaa. Tänä yönä Mötkis oli muutenkin hieman levottomampi. Mahdollinen syy saattoi olla joko Swaddle up- kapalopussin pesussa oleminen tai hillitön kuumuus, joka meillä on johtuen talonyhtiössä suoritettavista lämmönsäädöistä. Yön unisaldo oli kuitenkin yhteensä taas 10 tunnin luokkaa.

Sunnuntai-iltana tein sitten Mötkikselle ihan suosiolla kokonaisen desin puuroa lisäten luumusoseen joukkoon. Ajattelin, että syö minkä syö, kunhan suunnilleen puolet saisi syötyä niin se jo olisi hienoa. Noo Mötkishän veti puuroannoksen ihan yhtä tai kahta lusikallista vaille kokonaan ja hörppi lisäksi vettä mukin reunalta. VAU! Toki tuon satsin vetämisen jälkeen hän ei enää paljon tissiä jaksanut syödä, mutta ajattelin tuon annoksen avulla jaksavankin jo nukkua kiitettävästi ja olihan hän saanut ennen puuroa jo tissiä.

Koitti yö, ja juuri kun olin itse rupeamassa nukkumaan Mötkis heräsi. Jollotteli aikansa, alkoi itkeskellä, mutta rauhoittui silittelyyn. Rupesin jatkamaan unia todetakseni itkeskelyn jatkuvan. Lisää silittelyä ja rauhoittelua ja noin 15 minuutin päästä Mötkis jatkoi tyytyväisenä uniaan heräten syömään vajaa 3 tuntia ensimmäisen nukahtamisen jälkeen. Tuossa vaiheessa ajattelin olevan sopiva aika ottaa hänet tissille, kuitenkin ennen oltiin menty 2 tunnin syöntiväleillä öisin, joten 3 tuntia oli siihen nähden jo edistystä.

Syönnin jälkeen jatkettiin unia, mutta yö oli äärettömän rauhaton. Vähän väliä Mötkis oli joko kääntyilemässä tai ähisi kuumuuttaan, jopa omassa sängyssään ilman peittoa. Tänäkään yönä siis kapalopussi ei ollut käytössä, sillä haluan aina välillä testata ilman sitäkin nukkumista, ettei Mötkis totu pelkästään siihen. Jossain vaiheessa yötä heräsin siihen, että Mötkis kääntyi mahalleen ja ajattelin, että täytyy kääntää hänet takaisin selälleen. Hän kuitenkin painoi päänsä patjaan ja alkoi nukkua tyytyväisenä, hämmentävää.

Yö oli siis rauhaton ja heräiltiin useita kertoja, mutta kuitenkin Mötkis söi loppuen lopuksi vain 4 kertaa 11 tunnin aikana. Mielestäni ihan hyvä saldo tosiaan tuohon aikaisempaan verrattuna. Lisäksi nuo syömiset menivät osaltani aika pimennossa, joten en ole varma minkä verran ihan oikeasti syötiin ja olisiko osaan heräämisistä auttanut ihan vaan tutti. Ainakin aamun tissien pinkeyden perusteella, ihan hirveästi yöllä ei olla syöty vaan varmaan lähinnä tarkastettu, että onhan äiti vielä täällä. Täytyy yrittää seuraavana yönä tarjota tuttia ensin tissin sijaan, jos saataisiin viimein vaikka edes tuo ensimmäinen unipätkä sellaiseksi järkevän mittaiseksi.

Saattaahan se olla, että nämä muutamat paremmin nukutut yöt iltapuurojen aloittamisen jälkeen
ovat vain sattumaa, eikä tämäkään korjaa meidän yöunia. Kuitenkin suunta on taas parempi ja toivotaan parasta, pelätään pahinta. Onneksi pikkuhiljaa myös päiviin on alkanut muodostua yhdet pidemmät päiväunet, jotka ajoittuvat luonaan jälkeiseen aikaan. Myös kuitenkin osaltaan nuo paremmat päiväunet ovat varmasti edellytys hyville yöunille.

Täytyy toivoa, että meillä viimein aletaan päästä kohti parempia unia, kautta linjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti