sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Vuohenjuusto-tomaatti-keitto

Kuten lupailin, tässä nyt tää ruokavinkkipostaus :)

500 g tomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kasvislientä
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl timjamia
2 rkl pehmeää vuohenjuustoa

Lisäksi pinnalle vuohenjuustoa.

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaatit, kasvisliemi ja tomaattisose. Keitä 10 minuuttia. Mausta keitto fariinisokerilla ja timjamilla. Lisää pehmeä vuohenjuusto joukkoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa lisänä vuoheenjuusto.

Ohje on muistaakseni Pirkasta tai Yhteishyvän Ruoka-liitteestä. Tuon ohjeen mukaan keittoa syntyy 2-3 annosta. Jos vierastaa tuota vuohenjuustoa voi sen sijasta käyttää tuorejuustoa :)

Eilen testattiin tämä ohje ja oli kyllä ihan älyttömän hyvää. Lisäks keitto oli yllättävän vähätöinen vaikka olin ihan varma, että mulla palaa hermo kun rupeen tätä nälkäsenä vääntämään, mutta ei :) Me ei ees soseutettu keittoo (nälkä oli valtava ja sauvasekoitin ei oo eksyny meille kaupasta) eikä minua ainakaan haitannu yhtään. Tietenkin soseuttamalla keitosta saa silkkisemmän, mutta ite tykkään, että saa olla purutuntumaa ja vähän tekstuuria keitoissaki. Mielestäni oli hyvä arkiruoka ja suurinosa raaka-aineista on semmosia, mitä ainakin meijän jääkaapista löytyy melkeinpä aina, joten ei vaadi sen suurempia kauppareissuja. Lisäksi keitto oli raaka-aineiltaan mielestäni erittäin järkevän hintainen juuri noiden perusraaka-aineiden takia :)

Harmi kyllä keitosta en kerenny kuvia räpsiä (nälkä) vaan se katosi parempiin suihin hyvin nopeasti ;) Mitä mieltä ootte tälläsistä ruokapostauksista? Onko kiinnostusta, että tekisin näitä enemmänkin? :)

2 kommenttia:

  1. Tee toki, niin mekin syötäis joskus ehkä jotain muutaki kun makaronilaatikkoa :DD

    VastaaPoista