torstai 28. marraskuuta 2013

Välimerellinen kanavuoka

Ohjeesta riittää neljään annokseen.

4 broilerin maustamatonta fileepihviä
2 rkl öljyä
1 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1pieni kesäkurpitsa
200g kirsikkatomaatteja
1 dl kanalientä
200g ranskankermaa
1/2 dl parmesaanijuustoa
1 rkl sinappia
1 tl rakuunaa

Ruskista fileet kevyesti öljyssä molemmin puolin. Nosta fileet uunivuokaan. Mausta raastetulla sitruunan kuorella. Pese ja paloittele kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatit. Lisää ne vuokaan. Kiehauta kanaliemi. Sekoita siihen ranskankerma, parmesaanijuusto, sinappi ja rakuuna. Valuta seos vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tämä ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka-liitteen lokakuun 2013 numerosta. Aikaa kokonaisuudessaan ruuan valmistukseen uunissa olo mukaan laskettuna kului tunti eli ei mikään kamalan pitkä valmistusaika eikä myöskään mitenkään erityisen vaativa ruoka.

Kehittämisideoita, mitä itelle tuli ohjeesta mieleen oli se, että kesäkurpitsan ja kirsikkatomaattien lisäks vuokaan vois laittaa esimerkiks tuoreita herkkusieniä, ananasta tai välimerelliseen teemaan oliiveja. Myös muita vihanneksia/kasviksia vois vuokaan lisätä oman maun mukaan. Lisäks minua hieman hämmenti se, ettei sitruuna käytetty kokonaisuudessaan, vaan pelkästään kuori. Myöskään koko sitruunan kuorta ei mielestäni kannata käyttää, ettei maku ala dominoimaan liikaa. Vuoka oli kuitenkin erittäin herkullinen ja jää varmasti elämään meijän ruokavaihtoehtolistalle :)

Loppuun vielä kuvat melkein vaihevaiheelta.

Ruskista fileet

Pilko kesäkurpitsa

Pilko kirsikkatomaatit ja lisää kesäkurpitsan sekaan vuokaan

Lisää fileet kasvisten päälle ja mausta broileri mustapippurilla, suolalla ja raastetulla sitruunan kuorella

Valmis kastike

Kaada kastike fileiden ja kasvisten päälle

Uunista tullut vuoka

Nauti keitetyn riisin kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti