maanantai 16. heinäkuuta 2018

Huh, hellettä

Jo pelkkä kymmenen päivän sääennusteen tarkistaminen saa hikoilemaan.
Kuumuus ei tule hellittämään vielä ainakaan reiluun viikkoon.
Valittaa ei pitäisi, mutta liika on liikaa.
Oma kipurajani lämpötilan suhteen menee aikalailla 25 asteessa,
sen jälkeen kaikki on tuskaa.
Jokainen voi siis kuvitella miten hyväntuulinen olen ollut reilun viikon helteiden jälkeen. Varjolämpötilat lähentelevät 30 astetta eikä öisinkään hyvin paljon alle 20 asteen lämpötiloja ole.


Jos olisi mahdollista vain maata auringossa ja lillua järvessä niin menisihän nämä kelit. Se kun ei kuitenkaan oikein tuommoisen pienen tohottajan kanssa onnistu. Lisäksi sisälämpötila alkaa lähennellä meillä joka huoneessa 30 astetta, joten helpotusta ei ole tiedossa edes sisällä. Yöllä ei meinaa saada nukuttua kun on niin kuuma eikä läpivedosta huolimatta asunto viilene. Meillä varsinkin makuuhuoneissa on paahtavan kuuma, sillä ilta-aurinko paistaa niihin.

Hetken aikaa alkukesästä pyöriteltiin Paavon kanssa ajatusta, että matkustettaisiin Paavon kahden seuraavan lomaviikon aikana Kreikkaan. Nyt kun helteistä on saanut nauttia ihan kotonakin ei matkustaminen ole enää pienessä mielessäkään. Koko ajan saa oman juomisen lisäksi olla huolehtimassa, että Mötkis saa riittävästi nesteitä ja vettä saakin olla tarjoamassa vähän väliä. Mötkis on hieman kehno juomaan näillä helteillä, joten hieman stressiähän se pukkaa aiheuttamaan. Pissavaippojen määrää seurailee ja muutenkin normaalia tarkemmin kiinnittää huomiota Mötkiksen vointiin.


Helpotusta helteisiin on haettu pulikoimalla mumman ja papan Mötkikselle ostamassa uima-altaassa. Lisäksi ollaan pyritty jollain asteella nauttimaan näistä helteistä myös ulkona olemalla. Toki se on melko vähäistä, miten kauan aina kärsii olla ulkona, mutta kohtuuden rajoissa aurinkorasvalla suojattuna ollaan ulkoiltu. Kuitenkin päivän kuuminta ja paahtavinta aurinkoa pyritään välttämään, eikä puolen päivän aikaan tarkoituksellisesti ulkoilla.

Sinällään ihana saada viettää kesä kotona säiden ollessa näin kuumat. Voin sanoa, ettei tällä helteellä päiväkodissa töissä oleminen ole mitään erityistä herkkua. Joo, toki siellä saa ulkoilla paljon lasten kanssa, mutta siellä sinulla on parhaimmillaan yli 20 lapsen nesteytys huolehdittavinasi yhdessä tiimin kanssa.

Toivotaan, että Paavon seuraavan loman aikaan olisi edes kohtuullista keliä. Ihan tällaista hellettä ei tarvitisi olla, mutta vaikka muutama sellainen päivä, että voisin jättää Mötkiksen Paavon hoiviin ja lähteä itse ottamaan aurinkoa rannalle. Välillä vedessä läträten tämäkin keli olisi ihan siedettävissä oleva. Toki yksi vaihtoehtohan olisi hankkia Mötkikselle UV-uikkari pitkillä hihoilla ja lahkeilla ja lähteä yhdessä hänen kanssaan rannalle, mutta katsotaan tuleeko sellaista hankittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti