torstai 15. helmikuuta 2018

Mötkis 4kk

Taas yksi kuukausi on vierähtänyt eteenpäin ja poika on kasvanut sillä aikaa silmissä. Ihan huimaa, miten nopeaa tässä neljän kuukauden korvilla kehitys on ja miten isoja harppauksia se ottaa eteenpäin koko ajan. Tottakai siitä niin sanotusti sivuvaikutuksena on nuo hulinat, mutta asiaan kuuluvina ne jotenkin jaksaa taistella läpi.

Nykyään mahallaan viihdytään taas hieman pidempiä aikoja kuin ennen. Kuitenkin monesti mahallaan ollessa kiukku iskee kun Mötkis ei pääse vielä kääntymään itse, muttei häntä kuitenkaan auttaakaan saisi. Tällä hetkellä Mötkis harjoittelee kovasti selältä mahalleen kääntymistä ja pääseekin jo kyljelleen, muttei ihan vielä pyörähdä mahalleen. Kolmen ja puolen kuukauden iässä Mötkis alkoi tarttua esineisiin. Alkuun otteen saaminen vaati paljon asettelua käteen, mutta muutaman viikon kuluttua ei enää apuja tarvittukaan. Nyt myös lelu vaihtuu kädestä toiseen välillä jo melko näppärästikin.


Kolmen ja puolen kuukauden tienoilla Mötkis alkoi myös punkea istumaan sitterissä. Nykyään lattialla selällään ollessa hän nostaa päätä irti alustasta ja parhaiten hän viihtyykin pystyasennossa "seisoen" tai tuetusti istuen. Kuitenkin noiden kanssa täytyy olla vielä vähän varovainen, eikä liian pitkiä aikoja passaa pitää kummassakaan asennossa. Mötkikselle sopivan asennon löytäminen onkin tällä hetkellä hieman haastavaa, kun vauvana ei enää sylissä haluta köllötellä ollenkaan. Varpaat alkavat löytyä pikkuhiljaa ja niitä kohti kurkotellaan kyljelleen käännähtäen. Myös kieli on hoksattu ja että sillä voi mukluttaa sylkeä suussa tai muuten vaan suulla päristellä.

Mötkiksen lempipuuhaa on se, kun iskä lennättää Sotkaa aina välillä Mötkiksen kasvojen lähelle "hyökkäillen". Myös harson taakse piiloutuminen aiheuttaa huvitusta. Mötkis seisoisi vaikka kuinka pitkiä aikoja, kun vaan häntä joku kannattelisi. Etenkin jos seisomisen aikana hänen kasvoihinsa puhallellaan on monesti ilo irti. Myös harsolla ilmavirran huiskuttaminen Mötkiksen kasvoille saa ilon kiljahdukset ilmoille. Viime aikoina myös kutittelu on alkanut tuottaa jopa ääneen nauramista.


Kuten tähänkin asti, on pukeminen edelleen Mötkiksen mielestä lähestulkoon pahinta, mitä on olemassa. Pään yli vedettävät bodyt ovat Mötkiksen mielestä aivan tappoa ja samaan kammotusten kategoriaan kuuluu myös pipot. Pukemisen loppuhuipennus on se, jos lähdetään autolla jonnekin ja vielä kaukaloonkin pitäisi ahtautua. Kaukaloon asetteleminen tuottaakin tällä hetkellä hervottoman huudon, joka kuitenkin onneksi helpottuu heti kun lähdetään liikkeelle.

Tänään olikin vuorossa 4kk neuvolalääkäri. Lääkäri kirjasi Mötkiksestä seuraavasti: "Suloinen poika. Jäntevä, kannattaa pään kyynärnojassa. Varaa jaloille. Seuraa katseella, ei karsasta. Korvat normaalit, reagoi äänille. Sydän, keuhkot normaalit. Kivekset +/+, lonkat normaalit. Kasvukäyrä hieman laskussa, kontrolli 5kk neuvolassa". Painoa oli tullut suhteessa pituuteen enemmän, mutta ei kuitenkaan vielä mitään mikä seuloissa hälyttäisi. Painoa on siis jo komeat 7535g ja pituutta 65cm. Pipon ympärys on 44.1cm. Edelliseen neuvolaan nähden painoa oli siis tullut pikkusen auki kilo, 950g, pituutta 1½cm ja päänympärys kasvanut 1.2cm.

Vaatteissa tällä hetkellä käytössä on 68. Ihan muutamat 62 housut on edelleen käytössä, mutta pikkuhiljaa nekin pitää laittaa pois. Myös pienimmät 68 kinnaa jo jonkun verran ja 74 arsenaalia onkin yritetty kasvattaa riittäviin mittoihin. Vaipoissa käytössä on edelleen Liberon Comfort 4.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti