maanantai 28. tammikuuta 2019

Mitä meillä tänään syötäisiin? Viikko 4

Aikaisempien viikkojen ruokalistat löydät viikon yksi osalta täältä,
viikon kaksi täältä ja viikon kolme täältä.

Neljäs viikko mukailee edeltäviään. Tällä kertaa kuitenkin päätettiin pienellä muutoksella nostaa kasvisruokien määrä kolmeen ja kun jääkaapista löytyi edellisen viikon tähteitä, jätettiin oma inhokkini, Paavon lemppari, hernekeitto pois.

Viikko 4

- lasagne + raaste
- hernekeitto + pannari/vohveli
feta-pinaattipasta + salaatti
linssicurry + salaatti

Tällä kertaa kauppareissulta ei siis ostettu lainkaan lihatuotteita, kun lasagnekin muutettiin kasvisversioksi korvaamalla jauheliha soijarouheella. Sinällään melkoinen muutos meidän kauppakasseihin, joista aikaisemmin löytyi ruuanlaittoon käytettävien lihatuotteiden lisäksi myös leikkelemakkaroita ynnä muita erinäisiä lihatuotteita. Tyytyväinen olen tähän muutokseen, sillä kauppakassin hinta on myös muuttunut pienemmäksi lihansyönnin vähentämisen myötä.


Tavoitteena minulla on saada ensimmäisessä tämän sarjan postauksessa mainitut Foodie- kauppalistat luotua tulevan kuun alun aikana. Kun kaikkien kuuden viikon ruokalistat on esitelty voisin tehdä eräänlaisen koontipostauksen, jossa myös käytäisiin läpi noiden eri viikkojen kustannukset. Kauppakuiteista katsomallahan tämä toki myös selviäisi, mutta meillä ostetaan niin paljon aina myös kaikkea muuta, kuin ruokaa Prisman reissuilta, ettei kuitin perkaamisesta tulisi mitään.

Toki nuo Foodie- kauppalistat tulevat olemaan siltä osin hieman valheellisia, että aamu- ja iltapalat sekä välipalat eivät niissä tule näkymään. Näkyy vain lounaiden ja päivällisten kustannukset. Kuitenkin pääsääntöisesti meillä noudatetaan aamu- ja iltapalan osalta samaa kaavaa: iltapalalla kaikki kolme syö puuroa marjoilla. Puuroa keitetään sen verran, että siitä jää Mötkikselle myös aamupalapuuro. Aamupalalla minä ja Paavo syödään vaihtelevasti leipää tai mysliä ja jugurttia tai mitä nyt sattuu keksimään. Viikonloppuisin Paavon päivystäessä hän saattaa aamukeikalta hakea croisantteja ja mehua tai muuta vähän spesiaalimpaa aikuisten aamupalaa. Välipalalla Mötkis yleensä syö leipää, jugurttia, Talk-muruja, smoothien tai jotain ihan muuta. Vähän riippuen siitä, miten kärsivällisellä tuulella hän on. Hedelmiä on tarjolla joka ruokailun päätteeksi.

Näin listattuna nuo aamu- ja iltapalat sekä välipalat ovat melkoisen iso osa päivän ruokailuja, ja voisikin olla hyvä tehdä vertailu tuon Foodie- kauppalistan sekä kauppakuitin pohjalta. Katsotaan miten laajaa postausta saan tehtyä vai pilkonko senkin tällaisiin pienempiin palasiin käyden ruokalistan viikot läpi viikko kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti