maanantai 18. helmikuuta 2019

Mitä meillä tänään syötäisiin? Viikko 5

Taas mentiin välissä pari viikkoa ilman aikaa ja jaksamista istahtaa koneen äärelle.
Harmillisen vähän aikaa kirjoittamiselle tällä hetkellä jää, mutta oma lepo on tärkeämpää.
Mötkis tekee poskihampaita ja sekä yö- että päiväunet ovat olleet todella rikkonaisia,
joten kaikki liikenevä aika on ollut tarpeen käyttää omaan lepäämiseen.
Meillä puhaltaa uudet tuulet Paavon työkuvioiden suhteen ja kunhan saadaan arki tasaantumaan,
tulee kirjoittamiselle jäämään enemmän aikaa myös arki-iltaisin.
Toiveena olisikin alkaa ottamaan aikaa omille hommille arki-iltaisinkin,
mutta käytäntö tulee näyttämään,
miten paljon aikaa todellisuudessa jää työaikojen muutoksesta huolimatta.

Nyt kuitenkin itse asiaan, eli toiseksi viimeisen ruokalistan kimppuun. Viikko yksi löytyy täältä, viikko kaksi täältä, viikko kolme täältä ja viikko neljä täältä.

Viikolla viisi listalta löytyy vain yksi kasvisruoka. Muuten tarjolla on melko vähävaivaisia, nopeita lapsiperheruokia.

Viikko 5

- kasvissosekeitto + raejuusto
- broileripastavuoka + salaatti
- nakkikeitto
- tonnikalapastavuoka + salaatti

Kasvissosekeittoon meillä yleensä päätyy bataattia, porkkanaa, sipulia, määrästä riippuen pari vähäsuolaista kasvisliemikuutiota sekä ruohosipulituorejuusto. Ennen soseuttamista ja tuorejuuston lisäämistä otan Mötkikselle sivuun oman osansa, sillä hänelle kasvikset uppoavat yleensä paremmin paloina, kuin soseena. Nyt kuitenkin kun Mötkis on harjaantunut huomattavasti lusikan käytössä, voisi hänellekin tarjoilla kyseisen ruuan ihan vaan kasvissosekeittona.

Broileripastavuoka on nimensä mukainen: broilerin filesuikaleita, pastaa, kasviksia ja kermaa. Paistan pastan kiehuessa filesuikaleet, sekoitan pasta, suikaleet ja wok-vihannekset uunivuokaan ja lisään kerman. Sitten uuniin puoleksi tunniksi 150  °C.

Nakkikeitto nyt on jokaiselle sellainen kuin miten sen on tottunut tekemään. Minä en ole erityisen innokas kasvisten pilkkoja, joten meillä on siirrytty käyttämään valmiita pakastekeittojuureksia.

Kuten broileripastavuoka, myös tonnikalapastavuoka on hyvin nimensä mukainen. Keitetään pasta, sekoitetaan joukkoon tonnikalat ja pastakastike, laitetaan uunivuokaan ja pinnalle juustoraastetta ja uuniin broileripastavuan tavoin.


Huomenna minulla on Kysin äitipolilla käynti, josta pyrin kirjoittelemaan kuulumiset mahdollisimman tuoreeltaan. Käynnin ajaksi Ensikotiyhdistyksen vapaaehtoinen tulee olemaan Mötkiksen kanssa ja katsotaan vielä, pääsisikö Paavokin mahdollisesti mukaan käynnille. Edellisen kerran Kysillä onkin raskauden tiimoilta käyty uudenvuodenaattona rakenneultran merkeissä, joten ihan kiva päästä kurkkaamaan Kirpun kuulumisia ultraten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti