maanantai 21. tammikuuta 2019

Mitä meillä tänään syötäisiin? Viikko 3

Ensimmäisen viikon ruokalistan löydät täältä ja toisen viikon täältä.

Kolmannella viikolla kasvisruokia onkin tarjolla kaksin kappalein. Lisäksi listalle on päässyt yksi meidän perheen kestosuosikki sekä keitto.

Viikko 3

- käärmepata (tomaattinen jauhelihakastike ja spagetti) + salaatti
- kanakeitto
tomaattirisotto + salaatti

Tuo käärmepata lyhykäisyydessään on seuraavanlainen; kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Ruskista jauheliha, mausta perheen makuun sopivin maustein. Lisää tomaattimurska, mausta halutessasi oreganolla tai muulla yrttiseoksella. Tarjoile spagetin kanssa.

Kanakeitto on meillä pidemmän aikaa ollut muotoa broilerin filesuikale, bataatti, porkkana, sipuli, kasvisliemikuutio, kolmen juuston kerma. Nyt kuitenkin otin testiin keittojuurekset sekä nuudelia ja kermaa. Edellämainittujen lisäksi sekoitan joukkoon todennäköisesti pakastimesta löytyviä wokkivihanneksia ja/tai herne-maissi-paprikaa. Minua kehtuuttaa keittojen tekemisessä se hillitön kasvisten kuorimisen ja pilkkomisen määrä, joten tavoitteena olisi päästä vähän helpommalla noiden pakasteiden käytön avulla. Katsotaan, mitä tästä tuleekaan.


Huomenna minulla onkin äitiysneuvolakäynti, josta voisin kirjoitella kuulumisia. Ensimmäistä kertaa tämän raskauden aikana pääsen neuvolaan ihan yksinäni, kun Ensikotiyhdistyksen vapaaehtoinen tulee pitämään Mötkikselle seuraa siksi aikaa. Ihan mukava päästä käynnille kaikessa rauhassa yksin. Meidän tähänastiset neuvolakäynnit tämän raskauden tiimoilta kun ovat olleet kaikki enemmän ja vähemmän kaoottisia ja menneet Mötkiksen perässä juostessa. Neuvoloiden vastaanottohuoneet voisivat olla ehken jotenkin hieman paremmin suunniteltuja tuollaisten uteliaiden ja innokkaiden taaperoiden varalta. Melko raskasta yrittää saada käynnistä jotain irti ja samalla vahtia, ettei pieni touhottaja revi tietokoneen jokaikistä piuhaa irti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti