maanantai 19. helmikuuta 2018

Kohti pidempiä unia?

Minulla on ollut reilun viikon ajan missio. Missio pidentää Mötkiksen päiväunia. Sisällähän hän ei nuku kun korkeentaan 45 minuutin unia, joten käyttöön on otettu pidemmät vaunulenkit. Käyn yleensä vähintään sen 60 minuuttia lenkillä, jotta Mötkis kerkeää päästä toiseen unisykliin. Unisyklistä toiseen ei välttämättä aina siirrytä kivuttomasti, vaan välillä Mötkis saattaa hieman itkeskellä kesken lenkin, mutta jatkaa kuitenkin uniaan. Vaunulenkit pyrin ajoittamaan puolen päivän aikaan tai päivän toisiksi uniksi.

En tiedä voiko lasta opettaa näin nukkumaan pidempiä pätkiä, mutta täytyy ainakin yrittää. Lisäksi ulkoilu ei tee pahaa itsellekään. Lenkillä käynti katkaisee mukavasti päivää ja raitis ilma virkistää jos muuten meinaa väsy painaa. Viime viikolla kilometrejä kertyi hitusen yli 30, joten voisi kuvitella, että myös oma kunto paranee tässä mission aikana.

Edistystä on havaittavissa siltä osin, että kun ennen Mötkis ei jatkanut unta ollekaan vaunujen pysähtymisen jälkeen, nyt uni saattaa jatkua hyvällä tuurilla jopa 15 minuuttia. Toivotaan, että edistyminen jatkuu ja jossain vaiheessa päivään saataisiin rakennettua yhdet pidemmät päikkärit. Lisäksi täytyy todeta oman hapenottokyvyn parantuneen jo nyt ja muutenkin mieli on virkeämpi ulkoilun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti