maanantai 12. helmikuuta 2018

Hulinat

Meillä hulinoidaan tällä hetkellä neljän kuukauden iän saavuttamisen lähestyessä. Ja hulinoidaan muuten ihan huolella. Päivisin tissillä ei malteta olla jos ympärillä on yhtään hälyä. Jos alan puhumaan kesken syötön, herpaantuu syöminen välittömästi. Jos lehti tipahtaa puusta kesken syötön, tipahtaa myös tissi suusta, näin kärjistetysti.

Kun päivisin tissillä ei malteta olla samaan tahtiin kuin ennen, paikataan "tissivajetta" öisin. Aikaisemmin Mötkis tankkasi kohtuu nopeasti öisin. Syönti kesti 10-15 minuuttia ja sen jälkeen uni jatkui korkeentaan pienen ähinän ja piereskelyn jälkeen levollisena. Nyt tilanne on toinen. Tissille saatetaan haluta monta kertaa tunnissa, ottaa muutamat imaisut ja jatkaa unia. Tai tissille jäädään nautiskelemaan puoleksi tunniksi. Tai tissillä syödään nopeasti ja tehokkaasti ja jäädään pyöriskelemään tunniksi pitäen äitiä hereillä, jotta tissibaari on varmasti auki seuraavan kerran, kun tissin olemassaolo halutaan tarkistaa.

Huh sanon minä. Yöunet on siis mallia pätkää pätkän perään. Parhaimmillaan saan kaksi tuntia yhtäjaksoista unta, pahimmillaan kaksi minuuttia. Välillä ei siis hirveesti naurata. Täytyy toivoa, ettei tämä vaihe kestä hirmu pitkään vaan kohta päästäs nauttimaan ees niistä entisistä kolmen tunnin unipätkistä. Jotta oma unisaldo pysyisi edes kohtuullisena, käyn nukkumaan samaan aikaan Mötkiksen kanssa ja pyrin nukkumaan päivisin mahdollisuuksien mukaan. Onneksi ihmisen keho tottuu aika nopeasti ja näin reilun viikon hulinoinnin jälkeen olo on kohtuullinen, jos unta saa yhtäjaksoisesti edes tunnin pätkissä öisin.


Sinällään helpottavaa tässä jatkuvassa vaiheesta vaiheeseen elämisessä on se, että jokainen vaihe kypsyttää lapsen aivoja ja kehitys ottaa suuria harppauksia eteenpäin. Myös epätoivon iskiessä helpottaa lukea kyseisen ikävaiheen kehityksestä ja siihen kuuluvista hulinoista. Näin on helpompi ymmärtää, että kyseessä on jälleen vaan vaihe. Toki nämä neljän kuukauden hulinat on sellaiset, jotka osalla vauvoista jäävät päälle tai saattavat kestää todella pitkään. Kuitenkin toivon, ettei meidän kohdalla niin käy. 

Huomennahan Mötkis täyttää jo neljä kuukautta. Neuvola meillä on vasta torstaina eli Mötkiksen 4kk kuulimiset julkaisen sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti