torstai 22. kesäkuuta 2017

Juhannusalen saalis

Saalis ei ollut kummoinen. Lähdin penkomaan aletuotteita innolla Paavon kanssa, mutta ainakaan meidän makuun olevia tuotteita ei kovin monia ollut. Tarjollahan ois ollu vaikka millä kuosilla olevaa hörspää ja härpäkettä, mutta ainakin toistaiseksi meidän maku on aika hillitty ja saa ollakin. Onneksi kuitenkin joitakin tarpeellisia tuotteita tarttui matkaan ja mötkiksen vaatevarastoa saatiin taas hieman kartutettua.
Fixonin terällinen 50 yökkäri
Bee littlen terätön 56 yökkäri
Paksut sukat koossa 10-12
Kollarit koossa 62
68 body känkkäränkän varalle <3
56 velourhaalar
Kolmiohuiveja
2-4 kuisen ja 6-9 kuisen sukkia
62 haalari
10 kappaletta harsoja
Kolmiohuivi ja tumput lahjana kollegalta

Tuotteita kotona tarkemmin läpikäydessä tuli huomattua, että Name It:n sukat tulisi näköjäänkin pestä 30 asteessa hienopesussa. Käyttöönottopesuna pesin siis koko satsin 30 asteessa. Veikkaan kuitenkin, että normaalissa arkipyykissä pyykkivuorten keskellä ei tule lajiteltu kyseisiä sukkia vaan pesen ne 40 asteessa muiden vaatteiden joukossa. Saa nähdä miten sen kestävät. Ainakaan ennen todellista koekäyttöä en siis kyseisiä sukkia osta enempää.

Lisäksi Name It:n harsot aiheuttivat hivenen päänvaivaa pesukonetta tyhjentäessä. Ainakin näin käyttöönottopesussa ne olivat irrottaneet hillittömän määrän nukkaa, eli kaikki koneen vaatteet saa käydä läpi tarraharjan kanssa... Jatkossa siis: pese harsot täysin erillään muusta pyykistä!

Kuvattujen tuotteiden lisäksi matkaan tarttui H&M:n kahdet valkoiset sukkahousut koossa 86/92. Onpahan nyt ainakin jo kaukaisuuteen kahdet sukkikset. Lisäksi Lindex:n alesta tarttui itselle mukaan yötoppi, jota voisi ainakin tässä vaiheessa kuvitella käyttävänsä imetysaikana.

Noita Popin haalareita meillä on nyt koissa 50-62, kaksi kappaletta noita tummansini-valkoraitaisia ja yksi puna-valkoraitainen. Niihin olen jo nyt ihastunut ja toivon, että myös käytössä osoittautuuvat käytännöllisiksi ja kulutuskestäviksi. Syysvauvaa ja kerrospukeutumista ajatellen ainakin näin ummikkona miellän nuo käteväksi kerrokseksi bodyn ja sukkisten päälle.

Näin muuton keskellä kun vaatteet tulee pakattua pesun jälkeen laatikoihin on tuntunut helpottavalta pitää jo ostetuista vaatteista ihan puhtaasti listaa. Meillä on koittain luokiteltu lista, johon kirjaamme tukkimiehen kirjanpidolla sitä mukaa, kun uusia vaatteita kotiutuu. Tämä on helpottanut vaatemäärän hahmottamista eri koissa ja todellisen tarpeen löytämistä.

Nyt kirjanpito alkaa vaikuttaa siltä, että pian on tiedossa ylitarjontaa ainakin koissa 50-56, joten niiden kohdalla ostohousut täytyy pitää jalassa. Lisäksi etenkin 50:sten käyttöikä saattaa jäädä erittäin lyhyeksi tai jopa olemattomaksi, joten niitä ei nyt enää ennen mötkiksen syntymää hankita. Useampaan kertaan olen himotellut toisen toppahaalarin ostoa sitä kuitenkaan uskaltamatta tehdä. Meillä on siis odottamassa 56 toppis, mutta en tiedä yhtään tullaanko tarvitsemaan toinen toppis ja missä koossa.

Kunhan nähdään minkä kokoisena mötkis syntyy ja millaisella käyrällä alkaa kasvaa on helpompi tehdä seuraavia hankintoja. Onneksi kaupat ovat auki vielä mötkiksen syntymänkin jälkeen ja vaatevarastoja pääsee täydentelemään sitä mukaa, kun tarpeita havaitsee. Varsinkin näin esikoisen kohdalla tuntuu, että vaatetta ja tarviketta on tarjolla niin mahdottomasti, että vain taivas on rajana. Vaikeaa onkin ollut hahmottaa, mitä kaikkea ihan oikeasti tarvitsee ja minkä verran. Mutta kuten sanottua, eiköhän todellinen tarve kristallisoidu mötkiksen tavattuamme <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti