maanantai 18. syyskuuta 2017

Äitiysloma

Virallisestihan äitiyslomani alkoi 13.9. Kuitenkin töistä jäin pois jo juhannusta edeltävällä viikolla yli 10 viikkoa ennen kuin äitiysloma olisi alkanut. Työsopimukseni oli voimassa heinäkuun loppuun, jota ennen pidin neljä viikkoa kertyneitä vuosilomia sekä kaksi viikkoa jouduin olemaan sairaslomalla voimakkaiden harkkasupistusten takia. Täytyy kyllä todeta, että nostan hattua niille naisille, jotka pystyvät olemaan äitiysloman alkamiseen asti töissä. Viimeiset viikot kotonakin ollessa ovat olleet aika ajoin melkoisen tuskaisia ja pitkin päivää joutuu lepäilemään, vaikka saakin touhuta omaan tahtiin. Lisäksi tämä kasvava maha olisi kyllä töissä aiheuttanut omat haasteensa.

Sinällään vähän jännityksellä odottaa, että mitä äitiysloman jälkeinen aika tuo tullessaan. Tarkoituksenahan minun on jäädä kotiin Mötkiksen kanssa vanhempainvapaan jälkeen hoitovapaalle, joten aikaa on reilusti pohtia tulevia työkuvioita. Ennen töistä pois jäämistä toimin lastentarhanopettajana alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Vakituisessa työsuhteessa en ollut, joten kun aika palata työelämään koittaa etenee Mötkiksen päivähoitoon meneminen oikeastaan minun työllistymisen kautta. Kuitenkin haaveena ja toiveena olisi, että Mötkis aloittaisi päivähoidon aikaisintaan syksyllä 2019 uuden toimintakauden alkaessa päiväkodeissa.

Tavallaan olisi ollut helpompaa, jos olisin ollut vakituisessa työsuhteessa ennen lapsen saamista. Elämässä kuitenkaan kaikki asiat eivät etene kuten haluaisi tai olisi helpointa. Tällä hetkellä tärkeintä on se, että odotamme Mötkistä. Työasiat kerkeää järjestymään myöhemminkin. Lisäksi hivenen uskallan epäillä onko minusta työskentelemään päiväkodissa ja palaamaan iltaisin kotiin oman lapsen luokse. Minkälaisen panoksen pystyisin töissä, saatika kotona antamaan.

Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt koko työssäolon ajan lastentarhanopettajan tehtävissä lukuunottamatta muutamaan lyhyempää lastenhoitajan sijaisuutta. Päivähoidossa kuitenkin koko ajan. Olisinkin halukas kokeilemaan myös muita koulutustani vastaavia työtehtäviä tulevaisuudessa. Suurimpana intohimon kohteena siintää työskentely lastensuojelussa, mutta sitäkin täytyy punnita töiden haun alkaessa, kestääkö minulla pää ekanakaan pääsääntöisesti kolmivuorotyötä saati sitten niitä tapauksia, joita lastensuojelussa kohtaisi.

Kuten todettua, onneksi aikaa töihin paluuseen on vielä runsaasti eikä mitään ratkaisuja todellakaan tarvitse tehdä tässä vaiheessa. Lisäksi täysin kysymysmerkkihän on, että mitä sosiaalialan työpaikkoja on tuolloin auki. Uusia alan työpaikkoja saattaa ilmaantua siihen mennessä Kuopioon vaikka kuinka. Tai sitten ei. Mutta silloin mennään sen hetkisen tilanteen mukaan, turha sitä on vielä alkaa kamalasti jossittelemaan.

Nyt kuitenkin keskitytään siihen, että laskettuun aikaan on enää alle viisi viikkoa. Äitiysloman lähdin aloittamaan metsästysmaille, minne Paavo oli painunut jo edeltävänä viikonloppuna viettämään viimeistä kesälomaviikkoaan. Aletaan hidastaa tahtia ja valmistautua tulevaan synnytykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti