sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen yö

Kuten arvata saattaa, ensimmäinen yö ei ollu mikään unentäyteinen, päinvastoin. Käytiin illalla vielä kymmenen jälkeen Helmin kanssa pihalla tavoitteena minimoida yön pissimiset ja kakkimiset ja taata kaikille hyvät ja pitkät yöunet. Noo yö oli melko lyhyt eikä tää kesäaikaan siirtyminen ainakaan asiaa auttanu...

Päätettiin, että nukutaan tämä yö olohuoneessa koirien kanssa (koirat ei nuku meillä makuuhuoneessa muutenkaan, joten ei haluttu tehdä tähän poikkeusta Helmin ensimmäisenä yönä, parempi totuttaa Helmi heti alusta asti siihen, ettei se nuku kanssamme makuuhuoneessa, vaan Vallun kanssa olkkarissa). Paavo nukkui sohvalla ja minä patjalla lattialla sohvan vieressä. Ajateltiin, että näin saadaan rauhoteltua Helmiä yön aikana jos koti-ikävä sattuu yllättämään kesken yön.

Koti-ikävästä ei yöllä ollut tietoakaan, mutta Helmi heräsi aika tarkkaan kahden tunnin välein saaden hirmuisen virtapiikin, jolloin tuli herättelemään minua nuolemalla naamaa. Kaivoin Helmille köysilelun sen alkaessa näkertää käsiäni tarjoten luvallista purtavaa käsien tilalle ja toivoen, että lelun mäiskyttäminen saa unen palaamaan.

Heräämiset tapahtuivat suunnilleen kaheltatoista yöllä, kahelta ja seuraavan kerran viideltä (eli tämän hienon kesäajan mukaan kuudelta...). Yö oli siis melko katkonainen meillä kaikilla ja varmaan on edessä pikku päikkäreiden ottaminen iltapäivällä, kun Helmikin nukahtaa.

Nyt Helmi nukkuu lattialla hyvinkin rauhallisena ja tyytyväisenä. Voi kun itekki pääsis vielä untenmaille tänä aamuna niin ois ehkä vähän helpompi päivä eessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti