torstai 28. maaliskuuta 2013

Hankintoja

Pennun tulon lähestyessä tuntuu, että kaikkee maan ja taivaan väliltä pitäs olla ostamassa ja hankkimassa. Onneks kasvattaja, jolta pennun otamme antaa mukaan kunnollisen pentupaketin sisältäen kaiken alkuun pääsemiseen tarvittavan pannoista ja hihnoista aina kuppeihin saakka.

Itse olen mieltänyt tuon pentupaketin äitiyspakkauksen tapaiseksi alkuaikoja helpottamaan tarkoitetuksi pakkaukseksi. En uskalla edes toivoa, että kaikki pentupaketin sisältö olisi mieleistä esimerkiksi värien osalta, mutta tärkeintä on, että pääsemme niiden avulla alkuun ja teemme sitten esimerkiksi hihna- ja pantahankintoja kun pentuajan tarvikkeet alkavat jäädä pieneksi kasvavalle naperolle.

Vaikka pannat ja hihnat ovat vielä toistaiseksi saaneet jäädä eläinkaupan hyllyille aivan rauhassa, on muita hankintoja tullut tehtyä.  Muutama viikko takaperin meidän makuuhuoneen oveen ilmestyi vauvaportti: 120cm leveässä sängyssä kun ei oikein meinaa olla tilaa minulle, avopuolisolleni ja kahdelle corgille (varsinkin kun noilla töppöjaloilla on tapana vallata koko sänky melko lahjakkaasti...) Ensimmäisenä iltana portti estämässä makuuhuoneeseen tuloa aiheutti hieman vastarintaa ja itkeskelyä, mutta toinen ilta ja yö menivät jo huomattavasti paremmin.

Lisäksi hankimme Vallulle vähän aikaa sitten uuden lautapelimallia olevan älypelin. Kyseistä peliä pelaillessa koira siirtää laudassa olevia pyöreitä liuskoja edes takaisin löytääkseen liuskan alle piilotetun herkun. Vallu pelaa tätä peliä tosin usein melko rajusti yrittäen hajottaa koko pelin, mutta rauhottuu ohjauksessa pelaamaan "nätisti".  Elli on tässä pelissä huomattavasti taitavampi ja maltillisempi: Elli jaksaa keskittyä siirtelemään palikoita nätisti joko kuonollaan tai tassullaan.

Kolmas lähiaikoina tehty mieleenjäänyt hankinta on Maelson Soft Kennel kevythäkki, jonka löysin vähän käytettynä Kuopion kirpparin sivuilta. Ovh. kyseisellä häkillä on Mustin ja Mirrin sivuilla peräti 119€, joten häkin myyjän pyytämä 40€ ei tuntunut kovin kummoiselta hinnalta.  Oltiin jo jonkun aikaa mietitty kevythäkin ostamista, mutta lykätty sitä juuri noiden melko julmien hintojen takia. Nyt kuitenkin tuli sopivan kokoinen ja hintainen häkki käytettynä vastaan, joten en voinut vastustaa kiusausta ostaa kyseinen häkki.

Kevythäkki kuitenkin helpottaa varsinkin pienen pennun kuljettamista autossa ja siitä voi halutessaan tehdä "pesäkolon" koiralle kotona. Valluhan meillä matkustaa autossa koirille tarkoitetuissa turvavöissä, mutta tämän pikkuisen naperon kohdalle ei tuo vaihtoehto tule vielä vähän aikaan ajankohtaiseksi. Lisäksi tulevat näyttelytoiveetkin huomioonottaen kevythäkki ei ole lainkaan hullumpi vaihtoehto.

Vaikka tuleva pentu on jo elämäni aikana neljäs perheeseeni kuuluva corgi, on se silti ensimmäinen, jonka kasvatan itse pennusta asti yhdessä avopuolisoni kanssa. Kaikki tähän asti perheeseemme kuuluneet koirat ovat tulleet meille "keskenkasvuisena" puolivalmiina aikuisina koirina, joten olemme uuden edessä tämän naperon kanssa. Kirjoittelen myöhemmin postaukset muista perheeseeni kuuluneista töppäjaloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti