maanantai 18. joulukuuta 2017

RISTIÄISET 9.12.2017

Lauantaina 9.12. vietettiin ristiäisiä ja poikamme koko nimi paljastettiin viimein. Heti siitä asti, kun hänen etunimensä oli päätetty, aloimme sitä käyttää. Kuitenkin kaksi muuta nimeä pidimme salaisuutena loppuun asti. Blogin puolella en tule lapsemme nimeä mainitsemaan, vaan hänestä käytän edelleen jotakin hellittelynimeä. Joku saattaa ajatella tämän olevan turhaa, kirjoitanhan blogia kuitenkin omalla nimelläni. Kuitenkin tultiin yhdessä Paavon kanssa siihen tulokseen, että näin toimitaan.

© Tuuli Kuosmanen
Ristiäiset pidettiin pienimuotoisena tilaisuutena, jossa meidän lisäksemme oli vain pojan kummit, isovanhemmat, sekä pojan isotäti minun puoleltani puolisonsa kanssa. Juhlat pidettiin kotonamme, joten se rajasi melko paljon vieraiden määrää. Meitä oli paikalla yhteensä 16 henkeä ja tiukkaa teki jo sillä määrällä. Kasteen lisäksi pappi siunasi kotimme ja avioliittomme. Mötkis itkeskeli väsymystään lähes koko toimituksen ajan. Hän hiljeni kuitenkin kuuntelemaan Suvi Teräsniskan laulaman Taivas sylissäni kappaleen. Pappi totesikin ihanasti, että Mötkis ottaa oman huomionsa, hänen juhlahan kyseessä on.


Tarjoiluja tehtiin yhteisvoimin sukulaisten ja kummien kesken. Enoni vaimo leipoi kakun, äitini teki jauhelihaleipiä sekä munavoin, Milja-kummi teki macaronsit sekä kokosi voileipäkakun. Lisäksi tarjolla oli cocktailpiirakoita, leipäjuustoa ja piparia sekä sini- ja valkohomejuustoja.

Täytyy sanoa, että niin ihana kun ristiäisiä olikin viettää, niin onneksi ne on nyt ohi. Nyt on taas eri tavalla aikaa keskittyä poikaan ja hänen kanssaan olemiseen kun ei ole mitään häsättävää. Kaiken kukkuraksi nukuin ristiäisiä edeltävänä yönä vain noin 2,5 tuntia kun jäin heti ensimmäisen syötön jälkeen hereille ja stressaamaan tulevaa päivää. Nuo vähäiset unet kyllä näkyivät silmien alla ja yleisesti minun ilmeessä päivän aikana. Meistä otetuissa kuvissa näytän lähinnä siltä, että olisin kamalassa humalassa tai vähintään krapulassa... Ristiäisten jälkeen unet onkin maistuneet (aina silloin kun Mötkis on sen sallinut).

Väsynyt juhlija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti