lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tiikerikakku

Harjottelun viimesen halusin viiä töihin jotain herkkuja. Muistelin, että mulla on jossain tallessa hyvä tiikerikakun ohje ja koneen kätköistähän se löytykin. Kyseessä on erittäin helppo ja nopeetekonen kahvipöydässä varmastikkin monelle maistuva herkkupala.


200 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
2 rkl kaakaota
1 rkl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota vuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.Lisää munat yksikerrallaan kokoajan sekoittaen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kerma tai maito. Mausta 2/3 taikinasta vaniljasokerilla. Mausta 1/3 taikinasta kaakaolla. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, sen jälkeen tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Paista 170 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia ja tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

Kuten mainihinkin, tiikerikakku on helppo tehhä ja ennenkaikkee nopee. Ainesten sotkemiseen ei mee muutamaa minuuttia enempää, paistoaika vaan on kohtuu pitkä. Lisäks ainekset on semmoset, joita yleensä kaapeista löytyy eli helppo vierasvara siltäkin osin. Eikun kokeilemaan!

2 kommenttia:

  1. Ei saa tämmösiä tänne laittaa, kun alkaa tekemään hirveesti mieli herkkuja! Tosin suklaaähkyt on tänään jo vedetty, ei siis ehkä tiikerikakkukaan maistuis :P

    VastaaPoista