torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäisloma

Tänään mulla starttas ääsiäisloma. Loma, jota on odotettukin pitkään ja hartaasti. Kävin eilen tekemässä harjottelussa viimesen päivän ja ohjaamassa viimeset tuokiot lapsille, sanomassa heipat kaikille. Tänään olo on ristiriitanen, toisaalta ikävä päiväkodin muksuja, mutta taas toisaalta on ihana istua rauhassa alas ja tietää, ettei viiteen päivään tarvihe tehhä yhtään mitään, jos ei halua.

Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna meijän harjottelu sijottu hiihtoloman kanssa päällekkäin, joten varsinaista lomaa ei päässy viettämään. Vaikka sainkin hiihtoloman aikaan pidettyä pari päivää vapaata normaalien viikonloppuvapaiden lisäks, tulee tää viiden vapaapäivän putki kyllä erittäin tarpeeseen. Olo alkaa olla kevään jäliltä aika kuitti ja lisäks ajatuksia pitäs alkaa pikkuhiljaa suunnata taas takasin koulunpenkillä istumiseen.

Lomalle meillä ei mitään erikoisia suunnitelmia oo. Varmaan ollaan ihan vaan kotona ja nautitaan vapaista yhessä. Nyt kun Paavo on ollu töissä ja ollaan nähty muutamana päivänä vaan tyyliin nukkumaan mennessä tai herätessä, on mukava päästä viettämään aikaa yhessä ihan rauhassa. Lomailun lisäks pitää meijän pääsiäisen aikaan saaha autoon vaihettua kesärenkaat alle ja tarkastettua vähän mahollisia huoltotarpeita, hehheh, aina yhtä mukavaa... Lisäks mulla on kunnianhimosena suunnitelmana pestä meijän ikkunat ja parvekelasit niin ois vähän mukavampi nauttia sisääntulvivasta auringonvalosta.

Mitään tämän erikoisempia suunnitelmia en halua ees näille vapaapäiville tehhä. En halua alkaa aikatauluttamaan tätä lomaa miettimällä kenen sukulaisen luona käydään tai muuta vastaavaa. Jos kelit sallii (ainakin tämän hetken ennuste näyttää erittäin hyvältä) haluun olla mahollisimman paljon ulkona ja yritän muistaa pitää myös kameraa mukana. Mahollisesti myös grillikauden vois avata pääsiäisen aikaan.

Vaikka kuinka haluaisin ajatella nää tulevat viis päivää vaan ja ainoastaan lomana, ei se käytännön tasolla oo kovin realistista. Vapaiden aikaan pitää saada edistettyä muutamaa koulutehtävää, mielellään pari valmiiks asti sekä tosiaan alkaa orientoitua muutamaan viimeseen kouluviikkoon tän lukukauden aikana. Onneks eessä ei oo enää montaa viikkoo, vaan kesäloma kesätöineen alkaa jo häämöttää mielessä, opparin kirjotusta unohtamatta.

Tää viimenen vähän reilu puol vuotta, mikä mulla on opiskeluista jälellä tulee vaatimaan pitkää pinnaa, kärsivällisyyttä ja motivaatiota varmaan enemmän kun mikään tähänastisessa elämässäni. Kuitenkin kyse on enää niin lyhyestä ajasta, että tää on pakko jaksaa täysillä. Että tää viimenen rutistus vielä onnistuu, pitää nauttia arjen pienistä iloista ja ottaa ilo irti tästä jäljellä olevasta opiskeluajasta.

Tulipahan sekava ja osittain otsikosta poikkeeva postaus. Tämä kuitenkin minulle anteeksi annettakoon ;)

Ihanaa pääsiäistä kaikille, nauttikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti