perjantai 14. helmikuuta 2014

Eläinlääkäri kuulumisia

Edellisessä postauksessa lupailinkin kertovani Helmin ja Vallun eläinlääkärikäynnistä, joten nyt on tiedossa postaus meijän lekurireissusta.

Paavo soitteli lääkäriaikaa alkuviikosta ja saikin sopivasti meijän aikatauluihin natsaavan ajan. Mää pääsen harjottelusta joka päivä neljältä, joten haluttiin saada lääkäriaika illaks, että määki pääsen mukaan. Kahen koiran (varsinkin noin torvelon ku meijän koirat :D) kanssa yksinään eläinlääkärissä käyminen kun ois varmasti melko mielenkiintosta. Saatiinkin torstaille aika varttia vaille viideks, joka sopi meille paremmin ku hyvin.

Paavo tuli hakemaan minut harjottelusta ja lähettiin käymään abc:llä kahvilla (pääsin taas haukkumaan noita huoltamokahveja...) ja siitä sitten suunnistettiin lekuriin. Jännitin jonkun verran sitä, miten paljon Vallu messuaa heti kun päästään lääkäriin kun on paljon uusia ihmisiä ja hajuja ja jos odotustilassa vielä kaiken muun hyvän lisäks ois ollu toisia eläimiä vastaanottoo oottamassa. Toisin kuitenkin kävi ja Vallu tervehti varsin maltillisesti eläinlääkäriä ja pieneläinhoitajaa. Toki pienet hurinat ja purinat piti heittää, mutta se vaan kuuluu Vallun tyyliin ilmoittaa olemassaolostaan ;)

Ensimmäisenä tutkimuspöydälle pääsi Helmi. Täytyy kyllä kehua, että tyttö seiso tosi nätisti pöydällä, vaikka pöytä pikkusen heiluikin. Hirveen pitkään Helmi ei malttanu seisoo, enkä sitä siltä sen enempää ruvennu vaatimaankaan, kyseessä kun ei mikään näyttely ollut ;) Kun eläinlääkäri pisti rokotuksen Helmin niskaan, ei tyttö huomannut yhtään mitään, katseli vaan tyytyväisenä ympärilleen. Rokotuksen jälkeen lääkäri tutki Helmin mahdollisen nivustyräepäilyn ja terveen paperit saatiin siltä osin :)

Seuraavana oli Vallun vuoro nousta tutkimuspöydälle. Nätisti Vallukin antoi lääkärin tutkia itseään. Poitsu rentoutukin sen verran pöydällä, että köllähti vaan kylelleen kun sitä rapsuttelin, mamman mussu <3 Rokotuksesta ei Vallukaan välittäny mitään, tyytyväisenä otti piikin vastaan kylkiasennossa. Vallun jalassa oli pieni kovettuma, jonka lääkäri katsoi ja totesi, ettei kyseessä ole todennäköisesti mikään muu kuin kovettuma tai joku syylän kaltainen pahkura, joka ei vaadi mitään toimenpiteitä :)

Lopuksi pyysin lääkäriä vielä kuuntelemaan molempien koirien keuhkot (mikäköhän päähänpinttymä tääki mulle on...) ja kummankaan keuhkoista ei mitään ylimääräistä kuulunut. Molemmat sai siis terveen paperit, Vallun kohalla lääkäri huomautti siitä, että massaa on päässy kertymään, joten nyt on dietillä sekä koira että omistaja ;)

Eläinlääkärin itsensä toiminta jätti hieman toivomisen varaa... Itse tykkään enemmän jutustelevista ja sekä koiran että omistajan huomioon ottavista eläinlääkäreistä. Kyseinen eläinlääkäri oli melko tuppisuu eikä mitenkään hirveän oma-aloitteisesti ja innokkaasti koiria halunnut ruveta tutkimaan ja ihmettelemään. Täytyykin seuraavan kerran kun kyseiselle eläinlääkärille mennään yrittää varata aika toiselle siellä työskentelevälle lekurille, joka ainakin Helmin kakkosrokotteen annon yhteydessä oli minun makuun :)

Jos viime postaus oli kuva painotteinen, niin tällä kertaa tuli kyllä ihan puhtaasti pelkkää tekstiä, pahoittelut siitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti