lauantai 26. lokakuuta 2013

Kolmas kerta toden sanoo

Tänään oli taas mätsäri ja oltiin siellä reenailemassa niin kun oltiin viime sunnuntainakin. Tällä kertaa vaan paremmalla tuloksella kun kertaakaan ennen ;) Tämä oli kuten otsikosta voikin päätellä meijän kolmas mätsäri ja tähän mennessä Helmi oli jäänyt ilman sijotusta sekä sinisissä että punasissa, mutta tänään Helmi räjäytti pankin (ainakin näin minun ja Paavon mittakaavassa :D )

Elikkä tänään Helmi oli kehässä Paavon kanssa ja sai taas sinisen nauhan pienissä pennuissa ja aattelin heti, että nonniin se oli sitten tässä ja voidaankin ruveta pakkaamaan kamoja. Noh olinkin täysin väärässä. Sinisen kehän alkaessa olin vielä aivan varma, että ei tästä tule mitään. Kun tuomari rupes jakamaan ruusukkeita olin melko varma, että ruusukkeet viuhuu molemmilta puolilta ohi, mutta se viimeinen, punainen ruusuke napsautettiinkin Paavon kätteen. Paavo meni itekkin koko asiasta niin sekasin että meni kyllä järjestäytymään kolmen sijoittuneen kanssa järjestykseen, mutta unohti ottaa saamansa palkinnot mukaan :D

Päivä ei siis loppunukkaan ihan niin kun tähän asti meijän mätsärit on loppunu. BIS-kehän alkaessa tiedettiin jo Paavon kanssa, että Helmi on jo älyttömän väsyny eikä varmaan jaksa enää hirveemmin keskittyä. Ja niinhän siinä sitten kävikin, että kehä meni lähinnä istumiseks sillon kun ois pitäny seisoo... Näin ollen Helmi sijoittu yhdeksänneks.

Oon kyllä älyttömän tyytyväinen ku tuohon sinisten ykköseks tuloon ja noin pitkälle pääsemiseen. Tosiaan tähän asti kun on jääny melko lyhyeen nuo meijän mätsärireissut kun ollaan tyyliin ensimmäisenä pudottu poikkeen, mutta tulipahan tehtyä poikkeus sääntöön ;) Helmi jakso seisoo tosi nätisti BIS-kehään asti ilman istumisia ja kulki Paavon vierellä ainakin mamman silmään erittäin mallikelpoisesti :)

Harmitti vaan oma moka kun ei tajuttu tähän mätsäriin ottaa mukaan kevythäkkiä... Viimeks se oli meillä mukana kun tultiin ilmottautumaan, mutta jouduin sitten toteemaan, että tultiin liian myöhään, että ois enää saatu vallattua itellemme ja häkille tila johonkin järkevään kohtaan... Tällä kertaa sille häkille ois todellakin ollut tilaa ja vielä enemmän tarvetta, koska voi olla, että Helmi ois jaksanu paremmin loppuun asti jos se ois päässy välillä häkkiin "omaan rauhaan" vähän ees lepäämään eikä sen ois tarvinnu koko ajan tarkkailla niin paljon ympäristöö. Mutta toisaalta hyvää harjotusta tuommonenkin, että joutuu malttamaan odottamaan vaikka koiria ramppaa joka puolelta koko ajan :)


Myös siihen olin kyllä tässä mätsärissä ihan älyttömän tyytyväinen, että tuomarit oli ihan eri luokkaa kun kahessa edeltävässä näyttelyssä. Tuomarit oli tosissaan sen olosia, että niitä kiinnostaa mätsärin pitäminen ja näyttelyasioiden opettaminen tämmösille vasta harrastusta alotteleville torveloille ;) Tähän astisten mätsäreitten tuomarit ei ollu kommentoinu suorituksia oikeestaan millään tavalla, mutta nyt tuomari peräti oikeesti keskusteli Paavon kanssa kehässä ja käytti siihen aikaa, että neuvo ja opetti asioita.

Seurasin pienten pentujen kehään eniten, koska Helmi osallistu siihen, mutta myös muut tuomarit vaikutti erittäin asiansa osaavilta juurikin tuon neuvojen ja opastamisen näkökulmasta. Pienten pentujen kehän tuomari esimerkiksi käytti todella pitkiä aikoja tuomaroidessaan koiria, jotka aristivat tutkimista. Hän ottautui asiaan ja neuvoi kyseisten koirien omistajille kuinka pelosta päästä eroon ja helli itsekin koiria. Eli siis suuret kiitokset Hukka-putkelle hienoista tuomareista!

Nyt siis jatketaan vielä treenejä Helmin kanssa ja seuraavan kerran päästäänkin mätsäriin jo 9.11. eli minun syntymäpäivänä. Toivotaan, että sillon menis myös hyvin :) Nyt loppuun vielä kuva Helmistä ja palkinnoista.


Mamma mää en jaksa enää!
Sotasaalis


2 kommenttia:

  1. Jee, Helmi on huippu! Vaikka ei kyllä uskois, että se osaa käyttäytyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah, siinä on aina semmonen yllätysmomentti jos Helmi käyttäytyy hyvin ;)

      Poista