keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Askartelua

Vaikka pahemmin tälleen aikuisiällä ei oo tullu synttäreitä järjestyttyä muuten kun korkeintaan kavereiden kesken, halusin tänä vuonna tehhä poikkeuksen sääntöön. Viime vuoden joulukuussa kun muutettiin tähän meijän nykyiseen kotiin haaveilin sukulaisille(kin) järjestettävistä tupareista, jotka sitten kuitenkin kaiken säheltämisen ja häseltämisen keskellä jäi järjestämättä. Nyt kuitenkin kohta jo ovella kolkuttelevien 21-vuotis synttäreiden varjolla sain hyvän syyn kuttua meille lähimmät sukulaiset kylään.

Vaikka muuten oon melko nykyaikanen ihminen enkä pahemmin kommunikoi kynän ja paperin välityksellä aattelin tehhä tässäkin asiassa poikkeuksen ja päätin askarrella kutsukortit ite. Koska en mitenkään kädentaidoissa oo erityisen lahjakas päätin tyytyä melko pitkälle sellaseen leikkaaliimaa tyyliseen askasteluun, jotta ei tarvihe pahemmin vaivata aivonystyröitä.

Kortin kanneks kuvasin meijän eteisestä löytyvästä puupalikkakalenterista minun syntymäpäivän ja takapuolelle kirjottelin koneella kutsutekstin eli siis askartalun osuudeks jäi peräti kuvien leikkaaminen ja tekstien repiminen ja niiden liimaaminen korttipohjaan :D varmaan askartelun vaativin osuus oli korttien sullominen kirjekuoriin, osotteiden metästäminen ja postimerkkien liimaus ;)



Hieman outoo sinällään pitää synttäreitä sukulaisille enää tämän ikäsenä, mutta tosiaan syntymäpäivät on aina hyvä veruke saada sukulaiset kasaan ja tämän syyn varjolla saan läheisimmät käymään meijän "uudessa" (kohta vuoden vanhassa :D ) kodissa :)

Seuraavana pitäs sitten alkaa suunnittelemaan synttäreille tarjoilupuolta... Varmaan menen aika perusbravuurilinjalla ja teen makeeks kaks erilaista hyväks havaittua hyydykekakkua. Kakut tulee varmaan olemaan mustikka-vaniljakakku ja aikasemminkin blogin puolella puheena ollut kuningatarkakku. Suolanen puoli on vielä melko auki, mutta jospa se kirkastus tässä lähipäivinä. Todennäkösesti tarjolla tulee olemaan käytettävissä olevasta ajasta riippuen joko leipäkakku tai sitten joku suolanen piiras :)

Nuo tähän mennessä tarjoiluun valikoituneet kakut on kyllä ollu niin idioottivarmoja, että jopa minä oon niistä suoriutunu, joten voin kuvitalla, että kuka tahansa muukin ne saa tehtyä :) Molemmat on helppoja, kohtuu yksinkertasia ja riittävän nopeita minun makuun, vaikka tuon mustikka-vaniljakakun pitääkin hyytyä jääkaapissa melko pitkään. Nuo hyydykekakut on siinä mielessä helppoja, ettei tarvihe niin paljon miettiä sitä kakkupohjaa ja sen koostumusta ;)

Kuningatarkakku         

2 kommenttia:

  1. Tuo mustikka-vaniljakakku näyttää ihan super hyvälle!!!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan älyttömän hyvää ja helppo tehhäkki :)

      Poista