sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

11 viikkoa



Kirjotan taas perinteisesti päivän myöhässä. Mikäköhän siinä on, etten ikinä saa kirjotettua tuota viikkopäivitystä sillon lauantaina kun niitä viikkoja tulee täyteen? Tuntuu, että meijän lauantait on jotenkin niin "kiireisiä" vaikkei välttämättä hirveesti mitään normaalista poikkeevaa tehhä. Se on vaan viikon ensimmäinen vapaapäivä ja sen haluaa pyhittää ihan rauhassa koirien ja perheen kanssa olemiseen :)

Elikkä eilen tuli Helmillä täytee 11 viikkoa ja tyttönen on nyt vuorotellen ilostuttanut ja vihastuttanut meidän elämää viimeset neljä viikkoa. Tuntuu hurjalta, että siitä on jo niin pitkä aika, päivät ja viikot kuluu niin huimaa vauhtia, että kohta varmaan huomaan, että "ohoh, Helmi täyttääkin jo vuoden".

Väsy iski molempiin <3
Meidän viikko oli vähän normaalista poikkeava siinä mielessä, että Paavo oli maanantaista torstaihin reissutöissä Savonlinnassa. Oltiin siis ekaa oikeesti pitempi aika erossa Paavon armeijan loppumisen jälkeen. Ihmettelen ite sitä, että miten nopeesti minun viikko meni, vaikka Paavo ei ollukkaan kotona. Armeijan aikaan olin ihan hermoheikko ja yritin jatkuvaan soittaa ja laittaa viestiä, mutta nyt yllättävän maltillisesti jaksoin odottaa niitä muutamaa viestiä, jotka päivän aikana sain ja sitä illan puhelua, jonka sisältö oli lähinnä "oli taas pitkä päivä, me lähetään syömään ja mennään sitten nukkumaan, hyvää yötä." :D

Eli siis mää vietin viikon yksinään näitten kahen torvelon kanssa, tosin aika paljon oli mulla kavereita käymässä, että pysyn ees jollain tasolla järissäni. Ei pelkkä koirien seura oikein riitä kun on kuitenkin tottunu asumaan myöskin ihmisen kanssa :)

Vallu vahtii tarkkaan, että tulee kaikki ruoka syötyä :)

Yritin kompensoida sitä, että Paavo oli tällä viikolla paljon poissa kotoo tekemällä ite mahollisimman ison osan koulujutuista etänä ja otin vähän ns. omaa lomaa. Hiukka turhauttavalta tuntu, kun yhtenä päivänä olis ollu koulua vaan 2 tuntia niin lähteä ajamaan Kuopiosta Iisalmeen ja takasin... Toinen koulupäivä meni puihin jo sen takia että sain nukuttua yöllä peräti kaks tuntia, jonka jälkeen Nukkumatti melko kylmästi hylkäs minut ja kattelin kelloo vielä puol viiden aikaan aamuyöllä. Noo eipähän tarvinnu koirien olla paljon yksinään tällä viikolla :)

Meijän viikkoon on kuulunu taas vähän kaikenlaista. Helmi kasvaa ja kehittyy hirmusta vauhtia. Tällä viikolla alettiin harjotella istumista käskystä ja vähän naksutin-nami yhdistelmää ruvettiin harjoittelemaan. Helmi on meillä vähän sellainen "harjoituskappale", aikaisemmin kun meillä ei pentukoiria ole ollut, vaan kaikki koirat ovat olleet puoli valmiita, jo aikuisia meille tullessaan. Hirmu nopeesti Helmi tajusi, että mikä on jutun juoni ja kohta ei enää viittinyt edes nostaa pyllyä maasta, kun tiesi, että pyydän sitä kohta taas uudestaan, fiksu lapsi :)

Myös madotukset tuli ajankohtaseks tällä viikolla koko konkkaronkalle. Oltiin sovittu Helmin kasvattajan kanssa, että madotetaan Helmi 10 viikkosena ja samalla sai osansa matokuuria myös Vallu ja Elli. Helmin 12 viikkos rokotustakin ajatellen madotus oli ajankohtanen.

Möyskään pesulla käynniltä ei tällä viikolla vältytty. Helmi käveli taas eilen fiksuna tyttönä Vallun kusisuihkun alle ja miellyttävä keltanen vana valu pikkusen naamaa pitkin... Ahh, ihanaa tää pennun kanssa eläminen <3

Helmi ei oikein arvosta pesemistä :)

Tällä viikolla ruvettiin käymään joka aamu, kun mulla ei ollu kouluun lähtöä pitemmällä lenkillä. Ensimmäisen kerran kun käytiin Helmin kanssa kyseinen lenkki kiertämässä tuntu, että aikaa kului ikuisuus eikä meinattu päästä sen enempää eteen eikä taakse. Nyt kun lenkkiä ollaan useamman kerran tahkottu juoksee Helmi riemuissaan vapaana Vallun perässä. Tälleen ollaan saatu myös Vallulle sitä vapaana olemista ja paikkojen tutkimista, mitä se niin rakastaa.

Varmaan jotain olennaista jäi puuttumaan, ei vaan näin unisilla aivoilla enää irtoo mitään järin fiksua.

P.S. Meille muutti eilen uus lelu Paavolle. Tuo hurja meni ja osti moottoripyörän, aiheesta varmaan tulossa erillinen postaus, jossa vähän avaudun aiheesta, miksi meille EI olisi pitänyt tulla moista vehettä... Kuitenkin, nyt kun kyydissä oon pariin otteeseen istunu niin ihan hauska vehehän se on, vähän turhan kylmää kyytiä vaan vielä tähän aikaan vuodesta :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti