sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

8 viikkoa

Eilen tuli Helmillä 8 viikkoa täyteen ja ensimmäinen viikko meillä takana :) Huimaa kehitystä on tämän ensimmäisen viikon aikana tapahtunu. Ensimmäisenä mainittakoon ne jo aikasemmin mainitsemani rappuset, joita nyt jo kuletaan hirmusta kyytiä. Lisäks liikkuminen ulkona on kehittyny huimasti. Ensimmäisinä päivinä (myös lievään alkukankeuteen toki liittyen) lumihangessa kulkeminen oli hankiaisesta huolimatta melko hidasta ja haastavaa, mutta nyt pihalla taiteillaan jo kuin vanha tekijä :)

Ulkona liikkumisen nopeutumisen takia ollaan oltu pakotettuja jo näin älyttömän pienen pennun kanssa harjottelemaan taluttimen kanssa ulkoilua. Muuten ulkoilu menevät yleiseksi juoksenteluksi ja jahtaamiseksi. Helmistä näkee, että se tunnistaa luoksetulokäskyn ja tietää sen tarkoituksen jo jollain tasolla, mutta varsinkin pihalla kaikkien mielenkiintoisten asioiden keskellä ei Helmillä ole "haluja" tulla luokse, vaan lähtee ennemmin vastakkaiseen suuntaan kutsuttaessa. Hänhän tietää, että jos "antautuu" tulemaan syliin niin silloin lähdetään sisälle, ja kun ulkonahan oisi toki sata kertaa hauskempaa ;)

Ensimmäiset kerrat taluttimen kanssa olivat melkoista tahtojen taistelua, mutta nopeasti Helmi pääsi perille jutun juonesta ja nyt kulkee pääsääntöisesti taluttimessa toivotulla tavalla :) mitään hienoa hihnakäyttäytymistä ei toki vielä voi odottaa, mutta tarpeet saadaan tehtyä. Aluksi jännäsin nimittäin, että mitenköhän käy pissojen ja kakkojen tekemisen kun kaulassa roikkuu Helmin mielestä ylimääräinen hihnanpätkä, mutta hyvin on saatu tulosta aikaseks ;)

Ruokailu sujuu meillä hyvin, Helmi saa Sam's Fieldin nappulan lisäksi jauhelihaa ja kermaviiliä/piimää/raejuustoa vaihtelevasti edellä mainittuja vuorotellen. Ollaan Paavon kanssa puhuttu, että tuntuu, että pentu kasvaa oikeasti silmissä, ja niinhän se tekee. Esimerkiksi kynsistä huomaa, että ne ovat vahvuneet ja paksuuntuneet todella paljon tämän viikon aikana.

Iskän pikku lellipentu <3
Yöunethan meillä on edelleen melko vähällä, mutta ollaan opeteltu nukkumaan päiväunia Helmin nukkuessa jos sattuu samaan aikaan nukuttamaan :) Toivotaan, että pikkuhiljaa rupeis saamaan nukkua yössä ees pikkusen enemmän kun sen kuus tuntia niin jaksas vähän paremmin :D Päivät pikkusen kanssa menee kuitenkin hirmu nopeasti, vaikka ollaankin monesti hereillä jo ennen aamukuutta ja saatetaan ruveta nukkumaan vasta yhdentoista aikaan.

Elämänrytmin löytämistä helpottamaan perustettiin "pissa,kakka,ruokailu-loki": merkataan ylös ajat, millon Helmi tekee ja mitä tarpeita ja mihin aikaan syö. Näin saadaan helpommin seurattua aineenvaihdunnan rytmiä ja osataan rytmittää ulkona käymiset oikein kun tiedetään suunnilleen, millaisen ajan välein Helmillä on hätä :)
Corgimaiset nukkuma-asennot on jo omaksuttu ;)

Todella vähän meidän hereilläolon aikana sattuu enää vahinkoja sisälle, mutta aamulla on yleensä yhdet pissat siivottavana yön jäliltä. Mielestäni hieno saavutus tuon ikäiseltä ja kokoiselta koiralta, jonka pidättelykyky ei vielä mikään valtaisa ole :) Toki aikaisempaa "pentukokemusta" meillä kummallakaan ei ole, mutta ainakin omasta mielestä ollaan hyvällä mallilla noitten sisäsiisteysjuttujen suhteen :)

Niin ja suuri ulkonäöllinen seikkakin on jo hyvästi aluillaan, nimittäin Helmin korvat on koko ajan kiivenny pystympään ja pystympään asentoon. Aika ajoin korvat on pystyssä, mutta tipahtavat aina ennen kameran esiin kaivamista takaisin alas. Mutta kyllä ne varmaan tässä vähän ajan sisään jo pystyyn nousevat :)

Kyllä ne pikku hiljaa pystyyn nousee :)

Lisäyksenä vielä, että tänään kun oltiin viettämässä mummoni 70-v synttäreitä Helmi pääs ensimmäistä kertaa pesulle. Sai kusisuihkun kun meni turhan lähelle Vallun vehkeitä kun toinen oli pissillä. Valkonen kauluri ei ollutkaan enää niin valkoinen pihalta tullessa, joten pesun paikkahan se oli... Helmi ei ollu pesusta moksiskaan, huuhdeltiin tosin vaan pissit pois lämpimällä veellä, ei sen kummempia peseytymisiä ruvettu suorittamaan. Tulipahan kuitenkin pesullakin käytyä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti