perjantai 24. marraskuuta 2017

Neuvolalääkäri 23.11.2017

Herättiin aamulla hyvissä ajoin ennen neuvolaa, mutta kuitenkin meinasi kiire päästä yllättämään. Nuo aamulähdöt ei ole oikein meitä varten ainakaan vielä tässä vaiheessa. Neuvolassa käytiin siis torstaina aurinkoisessa pakkassäässä rattailla. Meiltä on neuvolaan vähän reilu kilometrin matka ja matkan aikana yksi ainut tien ylitys kun suurin osa matkasta taittuu polkuja pitkin.

Neuvolakäynti alkoi mittojen ottamisella. Syntymämitathan perjantaina 13.10. olivat 3832g, pituus 51cm ja pipo 36cm. Kotiinlähtötarkastuksessa 16.10. 3580g. Kotikäynnillä 19.10. 3800g. 31.10. neuvolassa painoa oli jo 4305g, pituutta 55.5cm ja pipo 38cm. Nyt kun aikaa edellisistä mittauksista oli vähän yli kolme viikkoa oli paino 5180g, pituus 58cm ja pipo 40cm. Syntymämittoihin tullut siis plussaa 1348g, 7 ja 4 cm. Hienosti tissimaidolla kasvaa ja vaikka vaippaa saa vaihtaa lukuisia kertoja päivässä niin näköjään jotakin kerkeää poikaan tarttuakin kun keskimäärin 38g per päivä on painonnousu.

Kun kyseessä oli neuvolalääkäri päästin Mötkiksen kanssa mittojen ottamisen jälkeen lääkärin tutkittavaksi. Lääkärin kirjaus pojasta: "Suloinen poika. Kasvaa hyvin. Sydän, keuhkot normaalit. Femoralis +/+, kivekset +/+. Silmät normaalit, ottaa katsekontaktin, reagoi ääänille. Imetys sujuu."

Käynnillä varattiin minulle jälkitarkastusaika sekä Mötkikselle seuraava neuvola. Seuraava neuvola on 13.12. Sillon saadaan ensimmäinen rokote, rota siis. Lisäksi keskusteltiin terkkarin kanssa jo alustavasti tulevasta raskauden ehkäisystä ja tultiin siihen tulokseen, että hormoonikierukka voisi olla kohdallani kierukoista parempi vaihtoehto. Kuparikierukka minulle tuskin sopisi runsaiden ja kivuliaiden kuukautisten takia. Hormoonikierukkaa pääsen ns. testaamaan aloittamalla keltarauhashormonipillerit ennen kierukan asetusta. Testataan siis, meneekö oma hormoonitoimintani sekaisin tuosta progestiinista vai ei ja sitten päätetään kannattaako kierukkaa asettaa.


Viime yö nukuttiin perhepedissä ja minä nukuin parhaan yön pitkään aikaan. Nyt on taas eri virkee olo ja jaksaa. Kuluvalla viikolla minulla on ollut vaikeuksia nukahtaa yösyöttöjen jälkeen ja olen saattanut jäädä valvoskelemaan ja tavallaan odottamaan seuraavaa syöttöä. Nyt kuitenkin kun poika nukkui kiinni minun kyljessä eikä syöttöjä varten tarvinnut nousta laisinkaan sain nukuttua todella hyvin. Asentoa joutui hieman hakemaan, mutta paljon parempi imettää tuolleen kylkimakuultaan kuin istualtaan öisin. Mötkiksen sänky on edelleen sivuvaununa meillä ja sinne tulen hänet yöstä riippuen siirtämään, mutta varsinkin öinä joina poika haluaa asustella tissillä on helpompaa, että hän nukkuu vieressäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti