tiistai 21. marraskuuta 2017

Ei itkeä saa, ei meluta saa

Kun Mötkiksellä oli ikää 2 viikkoa ja 2 päivää, oli äidin mielestä oikea aika ottaa joulukorttikuvat. Toki Mötkis ei ehkä ollut ihan samaa mieltä, mutta onneksi yksi kuvista onnistui sen verran hyvin, että siitä teetettiin joulukortit. Mötkis inhoaa yleisesti ottaen kaikkien hattujen ja pipojen päähän laittamista, joten tonttulakki ei tehnyt poikkeusta.


Ei olla tähän asti ikinä lähetetty Paavon kanssa joulukortteja. Tänä vuonna kuitenkin ajateltiin tehdä poikkeus pojan syntymän kunniaksi. Saadaanpahan samalla pojan nimi kaikkien läheisimpien sukulaisten tietoon. Muutenkin olen aina joulun aikaan kokenut jonkun asteista syyllisyyttä kun meidän postilaatikko täyttyy joulukorteista eikä itse saada aikaiseksi lähettää yhtään.


Joulua täällä odotetaan jo melko innolla. Varsinkaan Paavo ei ole aikaisempina vuosina ollut erityisen jouluihminen, mutta tänä vuonna jonkunlainen joulumieli on myös Paavoon tarttumassa. Työkuvioiden takia ei saada viettää joulua ihan täysin rauhassa, vaan Paavo päivystää vielä jouluaattoyön, mutta sen jälkeen jäädään viettämään joulun pyhiä ja välipäiviä isyysvapaiden merkeissä. Mitään suunnitelmia ei olla noille päiville vielä tehty, todennäköisesti mennään ihan fiilis pohjalla ja koitetaan keskittyä lepäämään ja olemaan perheen kesken. Mahdollisesti sukuloidaan, mutta mitään erityisen juhlallisia suunnitelmia en halua alkaa ainakaan vielä tässä vaiheessa tekemään, kun yöt ovat välillä melko repaleisia ja varmasti ihan silkka lepo tulee joulun koittaessa tarpeeseen.

Viime viikonloppuna vaatehuonetta järjestäessä hypistelin jo joulukoristeita, mutta en kuitenkaan saanut vielä lupaa räjäyttää niitä pitkin asuntoa. Joulukuun alettua kuitenkin aion ruveta koristeita pikkuhiljaa laittelemaan ja kunhan saadaan tekokuusi hankittua pystytän sen olkkarin nurkkaan koristeltavaksi. Ihanaa, että ensimmäinen joulu tässä kodissa vietetään perheenä, jonka tuo pieni poika täydensi syntymällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti