maanantai 13. marraskuuta 2017

Mötkis 1 kk

On kulunut jo kuukausi siitä, kun poikamme syntyi. Tuon kuukauden aikana on tutustuttu poikaan ja alettu pikkuhiljaa oppia toinen toisistamme enemmän. Pojan kasvu ja kehitys on kuitenkin niin nopeaa ja huimaa, että tuntuu, ettei edellisenä päivänä pätenee asiat enää seuraavana päivänä pädekään yhtään.

Kuukauden aikana poika on tosiaan kasvanut aivan silmissä. Hoitotasolla eilen isänpäiväiltana poikaa mittaillessa tulimme siihen tulokseen, että varmaan pari senttiä edelliseen neuvolaan verrattuna on tullut pituutta. Uusia mittoja pääsemme kuulemaan 23.11. neuvolalääkärin merkeissä. 50 senttiset vaatteet on tosiaan lähestulkoon kaikki kerätty pois. Housuja jäi kyllä vielä käyttöön, kun 56 senttisissä vyötäröt tuppaa olemaan niin leveitä, että pöksyt tippuu pojan jalasta. Ainakin äkkiseltään vaikuttaa siltä, että leggarityyppiset housut istuu pojalle paremmin kuin kollarit. Lisäksi poika on semmoinen kuumakalle ja sylisti, että kollarit jalassa tulee liian kuuma.


Meille on muodostunut jo melko selkeä päivä-yö-rytmi. Iltapesut ajoitetaan suunnilleen kahdeksaan ja sen jälkeen siirrytään pojan kanssa makuuhuoneen puolelle tissittelemään. Poika käy yöunille kahdeksan ja kymmenen välillä ja nukkuu yleensä ensimmäisenä pitkän unipätkän, joten yritetään itsekkin ruveta nukkumaan heti pojan nukahdettua. Öisin ruokailujen välit ovat 2-2,5 tuntia. Poika nukahtaa joka kerta tissille, josta siirrän hänet sivuvaununa olevaan pinnikseen unipesään. Siellä hän aikansa murisee ja pyöriskelee, kunnes yleensä nukahtaa sillä välin, kun itse käyn vessassa. Näillä muutaman tunnin syöttöväleillä mennään yleensä suunnilleen aamu kahdeksaan asti ja sen jälkeen noustaan aamupesuille, vaihdetaan päivävaatteet, sytytellään valot ja asetutaan sohvan nurkkaan pesimään. Aamutissittelyn jälkeen poika on monesti pitkän aikaa virkeänä ja käydään tässä vaiheessa leikkimatolla tai muuten vain seurustellaan ja ihmetellään. Ulkona käydään kelien ja päivän vireystilan mukaan. Joinakin päivinä käydään aamupäivästä kävelyllä ja joinakin ajoitetaan se iltaan ja käydään yhdessä koko porukan voimin ulkona.

Aamusta eteenpäin päivät ovat tällä hetkellä hyvin vaihtelevia. Joinakin päivinä mennään tunnin ruokailu-unisykleissä, joinakin päivinä nukutaan parin tunnin pätkiä päivällä tai sitten asustellaan ja kiukkuillaan tissillä tunti tolkulla. Noina tissittelypäivinä en kerkeä tekemään mitään kotihommia, mutta onneksi iskä ymmärtää tyhjentämättömän astianpesukoneen ja pyykit narulla. Jossain välissä yritän kuitenkin saada itsekin hengähdettyä vähän, aamupäivisin nukun kun poika nukkuu ja jossain välissä yritän ottaa aikaa myös kirjoittamiselle. Kuitenkin tässä vaiheessa on tärkeää olla itselle armollinen ja antaa niiden pyykkivuorten aina hetkittäin kasaantua. Tärkeintä on kuitenkin olla läsnä poikaa varten ja vastata hänen tarpeisiinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti