sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Parmesaanilihapullat ja tomaattipasta

Ohjetta seuraillen syntyy neljä annosta

400 g jauhelihaa
1 dl maitoa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl hienonnettu persiljaa
1 tl oreganoa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1½ dl parmesaanijauhetta

Tomaattikastike
1 prk/500 g paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 rkl fariinisokeria
1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Lisukkeeksi pastaa.

Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5-10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Tämä ohje löytyi Yhteishyvän Ruoka- liitteestä lokakuulta 2013 ja testattiin erittäin toimivaksi. Ainut asia, minkä itse muuttaisin on tuo korppujauho. Ei oo mielestäni tarpeen käyttää sitä ollenkaan ja ainakin meijän perheen makuun tuo korppujauhon maku puskee turhan paljon läpi ja syö potkua muilta mauilta. Lisukkeeks näille herkullisille lihapullille ja kastikkeelle keitettiin tagliatellee.





Meillä koirat alkaa pikku hiljaa voida paremmin, tänään on vielä ollu vähän vetämätöntä ja laiskaa touhuilua mutta eiköhän nuo jo huomenna ala olla taas voimissaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti