lauantai 11. tammikuuta 2014

Helmi 11 kuukautta ja sairastelua

Helmillä tuli tosiaan toissa päivänä mittariin 11 kuukautta. Hurjaa ajatella, että kuukauden päästä Helmi täyttää jo vuoden ja ensimmäinen, ehkä kaikkein tuskaisin vuosi alkaa olemaan takana päin.

Helmi alkaa olemaan sekä fyysisesti että henkisesti jo iso tyttö. Ensimmäisten juoksujen jälkeen tuntuu, että Helmi rauhottu ihan älyttömästi, eikä samanlaista riehumista ja hyppimistä enää ole. Tottakai edelleen aina välillä jaksetaan riehua aivan päättömänä, mutta kuitenkin suurin osa noista riehumisista menee corgien perushepuleiden piikkiin. Sillon juostaan vaan ees taas ja napataan suuhun jotain, mitä matkan varrelta löytyy ja sinkoillaan seinästä toiseen :D

Suunnilleen viikko takaperin siirryttiin Helmin kanssa Sam's Fieldin peruna ja lohi adultiin. Kuukauden päästähän se vuosi Helmillä vasta tulee täytee, mutta kasvattajalta adultruokaan siirtymisestä kysellessä hän kertoi, että voimme jo ihan hyvin siirtyä aikuisten ruokaan, kunhan ruuan rasvapitoisuus on riittävä. Tuossa peruna-lohi yhdistelmässä prosentti onkin 14, joten siihen sitten siirryttiin.

Hieman jännitti aluksi, että miten helmin maha muutokseen reagoi. Kuitenkin kuten yleensäkin, Helmin mahan kanssa ei ruuan vaihtuessa ollut mitään ongelmaa. Näin meillä on mennyt tähänkin asti kun ollaan lisätty ruokavalioon jotain uutta (esim. piimät, raejuustot, kermaviili tai erilaiset nappulat). Meijän koirista Vallu on enemmän se, jolla pötsi menee herkemmin sekaisin :(

Tällä hetkellä meillä onkin pötsit jostain syystä molemmilla sekaisin. Vallu alotti oksentamisen torstain ja perjantain välisenä yönä kolmen aikaan aamuyöllä ja oksentamista jatku seittemään asti. Sen jälkeen oli muutaman tunnin tauko ja oksentaminen alko uudestaan yhen aikaan. Vallulla oli myös maha aivan vetenä... Soittelin eläinlääkäriin ja ohjeistukseksi sain ostaa Canikur tahnaa ja syöttää koiralle esim. kaurapuuroa ja raejuustoa.

Näillä ohjeilla lähettiin liikkeelle ja Vallu onkin nyt saanu tuota Canikuria, mutta ruokaa se ei tänäänkään oo vielä kelpuuttanu... Vallusta rupee jo näkemään, että se on paastonnu pari päivää, kun viimesen kerran tuo reppana on syöny torstaina illalla kaheksan aikaan :( onneks nesteitä on kuitenkin menny tähän asti ihan hyvästi ja jos ei meinaa ite juoda niin sitten ruvetaan ruiskulla antamaan :/

Tänä aamuna myös Helmi alko oksentamaan suunnilleen yheksän aikaan. Aamuruokana tarjottiin sille kaurapuuroo ja raejuustoo, jotka Helmi söi hyvällä ruokahalulla. Hyvin pian tuo hyvä ruokahalu kuitenkin kostautu ja syöty ruoka levisi pitkin lattioita... Helmi on jatkanu oksentelua pitkin päivää ja nyt molemmat makaavat vaan ja nukkuuvat. Nyt vaan seuraillaan tilannetta ja toivotaan, että rupeisivat tokenemaan pikku hiljaa :(

Myös porukoitten luona asustava Elli oli oksennellu tiistaina, että liekkö nyt vaan jyllää koirilla jonkunlainen mahatautiepidemiä. Myös meijän kavereitten kaks koiraa on sairaana ja niilläkin on pötsit sekasin :( Toivotaan, että tää tauti ois nopeasti talttuvaa sorttia ja saatas kohta meijän yli-innokkaat tohottajat takasin :)



Kaiken tämän sairasteluvalituksen lisäks kerrottakoon, että mulla jatku koulu tiistaina pitkän joululoman jälkeen. Olihan se melkonen kulttuurishokki palata takas koulun penkille istumaan kaheksaks tunniks päivässä plus päälle vielä matkat Kuopiosta Iisalmeen ja takas kotiin... Jos lähiopetusta on kaheksan tuntia, venyy koulupäivän pituus helposti 10-11 tuntiin, kun opetuksen päälle lasketaan nuo matkat.

En kuitenkaan valita, nimittäin hyvin pian tää koulu on taptaptaputeltu, sillä sitä ei oo jälellä enää kun vuosi ja joulukuussa 2014 pitäisi olla sosionomi (AMK) paperit kädessä. Tästä viimesestä vuodesta harjottelujakin on yhteensä 17 viikkoo, eli eipä tuolla koulun penkillä enää pahemmin kerkee homehtumaan. Siihen lisäks kesä"loma" (lue opparin kirjotusta) niin koulussa varsinaisesti oltavia viikkoja ei enää pahemmin jälelle jää. Jospa tän jaksais vielä loppuun painaa :)

Tämmöstä tällä kertaa meille, yritän palailla vielä viikonlopun aikana yhen reseptin kanssa, mutta katellaan onnistuuko :)

4 kommenttia:

  1. Paranemisia kaikille hauvavauvoille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡ Vallun vointi on kääntyny jo parempaan päin, nyt ootellaan, että Helmi alkas tervehtyä :)

      Poista
  2. Jospa se alkas täälläkin pikkuhiljaa helpottaa:( -milja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, pääsis koirien kanssa puistoilemaanki joku päivä :(

      Poista