sunnuntai 23. joulukuuta 2018

PUOLIVÄLI

Nyt kun puoliväliin saakka on päästy,
on aika julkistaa bloginkin puolella todellinen syy hiljaiselolle.
Meillä odotetaan vauvaa syntyväksi toukokuussa.
Oma vointi on ollut vaihteleva ja sen seurauksena sängyn pohja on kutsunut
Mötkiksen nukkuessa enemmän, kuin blogin pariin istahtaminen.
Tulossa on siis raskausaiheisia postauksia nyt kun olemme odotuksestamme julkisesti kertoneet.

Pikkuinen tonttu hyppeli näin, jalassa tossut väärin päin.
Pikkuinen tonttu huuteli näin, tästä se joulu alkaa.
Valitettavasti tämäkään raskaus ei oo ollu varsinkaan henkisesti todellakaan se helpoin, mutta onneksi ollaan jo puolivälissä. Jospa nyt, tai viimeistään uudenvuoden aattona olevan rakenneultran jälkeen, voisi alkaa hengittää vapaammin ja uskoa, että Kirpulla on kaikki hyvin.

Malttamattomana nään jo synnytysunia ja muutenkin synnytys mietityttää lähes päivittäin. Mötkiksen synnytys ei ollut ihan mikään 6/5 kokemus, joten nyt toivon muutaman asian menevän toisin. Tämä kun tulee hyvin suurella todennäköisyydellä olemaan viimeinen synnytys, jonka koen. Lisäksi KYSllä on tällä välillä koulutettu kätilöitä myös vesisynnytykseen ja sinällään voisin olla halukas kokeilemaan vettä ainakin avautumisvaiheessa.

Myös muuttuva arki, oma jaksaminen ja oma aika, sekä parisuhteen koettelemukset mietityttävät. Nythän Mötkiksen kanssa on päästy siihen tilanteeseen, että hän nukkuu pääsääntöisesti yöt heräämättä, imetyskertoja on vain yksi päivässä ja hän on vauhdikas ja menevä, kuitenkin myös syliin halimaan tuleva taapero. Hänet voi jättää mummalaan useammaksi tunniksi kerrallaan hoitoon ilman, että kovin suuresti tarvitsee miettiä miten hoidossa sujuu.

Uusi vauva kuitenkin tulee muuttamaan kaiken. Arki muovautuu erilaiseksi, vain kaksi kättä aiheuttaa varmasti ajoittain riittämättömyyttä, kun arkea pyörittää kahden vaippapyllyn kanssa. Väsymys tulee lyömään taas ankarasti vasten kasvoja ja olenkin pahimmissa skenarioissa henkisesti valmistautunut siihen, ettei vauvan synnyttyä seuraavaan vuoteen tarvitse pahemmin nukkua.


Kuitenkin on ihana, että lapsille tulee noin puolentoista vuoden ikäero. Heistä tulee olemaan valtavasti seuraa toisilleen, niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka sisaruksesta saakin korvaamattoman leikkikaverin, saa hänestä myös varmasti todellisen tappelukaverin. Tuleva vauvavuosi tulee varmasti vaatimaan koko perheeltä veronsa. Kuitenkin onneksi minun vanhemmat pystyvät töiden ohelle lajinsa auttelemaan. Lisäksi laskettuaika on toukokuun puolivälissä, joten kesälomakuvioita voidaan ainakin yrittää puljata siten, että kesän aikana, vauvan ensikuukausina, olisi apua saatavilla ja Mötkiskin saisi ajoittain jakamattoman huomion.

Kuten sanottua, raskausaiheisia postauksia on luvassa.
Mötkistä odottaessa kirjoitin raskauspäiväkirjaa
ja samankaltaiset postaukset on tulossa myös tästä raskaudesta.
Luvassa on ensimmäisen kolmanneksen postaus,
sekä toinen kolmannes tähän puoliväliin saakka.
Tästä eteenpäin kirjoittelen raskauskuulumisia sitä mukaa,
kun ne ajankohtaisia ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti