perjantai 13. kesäkuuta 2014

Jokohan se ois ohi?

Nimittäin tuhoaminen. Kirjottelinkin syyskuussa, että jouduttiin hankkimaan Helmille Savicin kevytmetallihäkki, koska neiti tuhos kaiken, mitä eteensä sai. Helmin hampaisiin on joutunu muun muassa tätä asuntoa varten ostetun kuuden hengen ruokaryhmän kolme tuolia, tv-taso, olohuoneen pöytä, parit kengät sekä muita pienempiä asioita, kuten lattialistaa useammasta eri kohasta, pari mattoa jajajajaja...



Kaks viikkoo sitten perjantaina tulin viimein siihen tulokseen, että nyt tuon häkissä pitämisen pitää loppua ja asiaan pitää saada joku toinen ratkasu. Mentiin sitten Paavon ja Helmin kanssa lemmikkitarvikekauppaan tarkotuksenamme ostaa koirille uudet hihnat ja Helmille joku kevytversio kuonokopasta.

Myyjää kuitenkin aikamme jututettuamme muutin mieleni kuonokopasta. Myyjä tarjosi käytettäväksi feromonihaihdutinta tai koiraa rauhoittavaa paitaa. Tähän mennessä olin kuitenkin tullut siihen tulokseen, että oltiin käytetty häkkiä jo kuitenkin yli puoli vuotta, joten koiran villiydessäkin oli varmasti jo tapahtunut muutosta ja pahin pentuinnostus olisi jo ohi. Tämän takia halusin lähtä testaamaan yksinolemista vapaana ihan "naturellina".

Viikonloppuna tarjoutukin useita mahdollisuuksia pitää Helmiä vapaana yksinollessaan ja kaikki sujui hyvin. Helmi ei tuhonnut mitään, joten sitä ei ollut tarpeen enää maanantainakaan laittaa häkkiin aamulla töihin lähtiessämme. Hiemanhan se iltapäivällä kotiin palatessa jännitti, että mitäköhän neitokainen on päivän aikana keksinyt, mutta ei, ei yhtään mitään ollut tuhottuna.

Näin jatkuikin pari päivää, kunnes muistaakseni torstaina kotiin tullessani Helmi oli melko nolona. Mietin heti, että jaahas, mitäs se on tällä kertaa syöny. Nolouden aiheena oli kuitenkin keittiön lattialle tulleet kakat, jotka olivat pientä siihen verrattuna, kun mitä odotin. Noita kakkoja lukuunottamatta kaikki onkin menny hienosti. Iltapäivällä kun palaan kotiin, koirat tulee ilosena yleensä luu suussa minua vastaan ja pikaisen tuhoustarkastuksen tehtyäni tervehin koirat ilosesti. Jospa päästäs viimein tuosta tuhoamisesta eroon ja saatas raahattua tuo meijän kodin kaunein sisustuselementti, kevytmetallihäkki, kellariin piiloon :)

Onko teillä ollu tuhoovia pentuja? Minkä ikäsenä teillä tuhoominen loppui vai loppuiko ollenkaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti