perjantai 22. kesäkuuta 2018

Lomareissun valmistelut

Tämä(kin) postaus oli tarkoitus julkaista jo aikaisemmin.
Kuitenkin jotenkin reissuunlähtö tuli niin äkkiä 
ja viimeisten valmistelujen tekemiseen kului aikaa,
joten tämä päätyi julkaisuun vasta nyt.
Kaiken muun hyvän lisäksi vieläpä kuvattomana,
koska kuvat matkalaukuista jäi ottamatta.
Niin.

Oikeestaan siinä vaiheessa, kun Paavon kesäloman ajankohdat varmistuivat, alettiin suunnitella kesälomareissua. Mehän ollaan yleisesti ottaen äärimmäisen huonoja lähtemään minnekkään reissuun. Nuukaillaan hotellien kanssa, kun ei haluttaisi laittaa montaa sataa euroa majoitukseen ja muutenkin tällaista pihinilistiä kauhistuttaa rahanmenon määrä reissussa.

Tänä kesänä kuitenkin tehtiin poikkeus sääntöön ja varattiin meille hotelli ja junamatkat Helsinkiin. Päädyttiin taipumattomina S-ryhmään keskittäjinä Sokos Hotel Torniin. Myös toki hotellin sijainti oli yksi keskeisistä kriteereistä hintavertailua tehdessä. Tultiin siihen tulokseen, että kyseinen hotelli on riittävän lähellä rautatieasemaa sekä keskustaa. Tai Kamppia, kuten savolainen keskustaksi mieltää.

Alkuun mietittiin hetki sitäkjn vaihtoehtoa, että säästetään hotellin hinnan verran majoittumalla Mötkiksen kummin perheen luokse. Onneksi kuitenkaan tässä kohtaa ei pihistelty, vaan varausvahvistus kilahti sähköpostiin nopean hintavertailun jälkeen. Ajateltiin hotellin olevan kaikkien kannalta helpoin mahdollinen ratkaisu ja olisi ihana päästä aamulla valmiiseen aamupalapöytään ilman, että tarvitsee itse laittaa tikkua ristiin. Tai no okei, painaa hissin nappia.

Myös kulkuvälineen valintaa pohdittiin jonkun aikaa. Vaihtoehtoina meillä oli alusta lähtien oma auto tai juna. VR:n sivuja tarkastellessa tulin siihen tulokseen, että meidän maantielaivan keskikulutuksilla junalla meneminen tulee loppupeleissä halvemmaksi. Ja ehkä jopa helpommaksi. Voi vaihtaa vaippaa ja syöttää Mötkistä juuri sillon kun tarvitsee, eikä tarvitse keskeyttää matkan tekemistä sen ajaksi.

Lisäksi yksi näkökulma, jonka nuuka ihminen otti huomioon, on pysäköinnin hinta Helsingissä. Pelkkään pysäköintiin hotellin lähistöllä olevassa parkkihallissa olisi mennyt noin 100€, mitä?! Tässä kohtaa VR vei voiton. Kuitenkaan omaa autoa tuskin olisi kovinkaan paljon tullut Helsingin päässä käytettyä, joten aivan turha olisi ollut sitä ottaa parkkihalliin makaamaan, etenkään tuohon hintaan.

Suunniteltiin reissulle aktiviiteeteiksi käynnit Korkeasaaressa, Suomenlinnassa sekä Kaisaniemen kasvitieteellisessä museossa. Kahdessa ensimmäisessä minä olen käynyt, mutta Paavo ei ja viimeisin on meille molemmille täysin uusi. Lisäksi huonon ilman sattuessa ajatuksena on suunnata Tropicarioon. Mitään shoppailijaihmisiähän me ei Paavon kanssa olla. Varmaan keskustan kaupat tulee pikaisesti pyörähdettyä läpi. Korkeentaan jotain liikkeitä, joita Kuopiossa ei ole, voisi koluta tarkemmin läpi.

Pakkailut toteutettiin pari päivää ennen reissuun lähtöä. Mietittiin tarvittavien vaippojen ja vaatteiden määrää, minkä verran olisi hyvä ottaa Mötkikselle ruokaa mukaan jo kotoa, ettei tarvitse heti ensimmäisenä rynnätä vauvanruokaostoksille, kun kohteeseen päästään. Veikkaan, että tavaraa tuli pakattua aivan liikaa. Kuitenkin ennemmin otan yhdet vaihtovaatteet liikaa, kuin että joudutaan käyttämään likaisia vaatteita tai hankkimaan uusia pakon edessä. Ja siis kyllä tiedämme, että myös Helsingissä myydään vaippoja, mutta ne nyt ei montaa sataa grammaa lentolaukussa paina, joten nekin oli sama ottaa kotoa mukaan.

Hieman jännityksellä suhtaudun tulevaan reissuun.
Miten junamatkat tulee menemään,
malttaako Mötkis nukkua junassa. 
Entäs yöt hotellissa.
Nyt juuri kun meidän yöt ovat rauhoittuneet,
sotkeeko reissuun lähtö ja vieras paikka ne täysin.
Miten kaupan "suolaiset" soseet todellisuudessa maistuvat Mötkikselle.
Tätähän alettiin reissua edeltävällä viikolla testailla,
huonolla menestyksellä.
Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen,
että Mötkiksen ravitsemus ja terveys ei hirveästi kärsi,
vaikka hän eläisi tuon neljä päivää pelkillä
marja- ja hedelmäsoseilla sekä sormiruuilla tissin ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti