sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Ensimmäisen syntymäpäivän suunnittelua

Mötkiksen elämän iso virstapylväs lähestyy,
nimittäin 1-vuotisjuhlat odottavat reilun kuukauden päässä.
Juhlia on mietitty jo pitkin vuotta,
itseasiassa ensimmäisen kerran niistä puhuttiin jo ristiäisiä suunnitellessa.
Mötkiksen ensimmäinen syntymäpäivä sattuu sopivasti lauantaille,
joten päätettiin juhlat pitää silloin.

Jossain kohtaa olenkin maininnut, että Paavolla on monta sisarusta, joten sitä myötä kutsuttavia ja vieraita on myös paljon. Vieraiden rajaaminen puhututti jo ristiäisiä suunnitellessa ja tuolloin tultiinkin siihen tulokseen, että ristiäisiin kutsutaan vain isovanhemmat ja kummit. Kuitenkin tuleville 1-vuotissynttäreille halutaan kutsua niin sanotusti kaikki. Kutsuttavien listalle lukeutuvatkin siis isovanhemmat sekä isoisovanhemmat, kummit, Paavon viisi sisarusta perheineen sekä minun enoni ja tätini perheineen. Näistä jo muodostui kiitettävät yli 40 vierasta. Huh. Tultiin, siihen tulokseen, että synttärit on pidettävä kahdessa kattauksessa. Kattaukset ovat klo 14 ja 17 alkaen. Ensimmäisessä kattauksessa ovat isovanhemmat, isoisovanhemmat, kummit sekä osa Paavon sisaruksista ja toisessa kattauksessa loput Paavon sisarukset sekä minun enon ja tätien perheet. Lisäksi ajateltiin vielä jättää varaus rääppiäisten pitämiseen sunnuntaina. Kutsutaan siis silloin kavereita käymään kakkukahveilla, jos tarjoiluja jää yli.


Tarjoilujen osalta myös suunnittelu on aikalailla toteutettu. Varmasti tulee vielä viime hetken muutoksia ja muuttujia, mutta kuitenkin pääpiirteissään ne on mietittynä. Suolaisista tarjolle ajattelin laittaa kinkkuvoileipäkakkua, cocktailpiirakoita munavoin kera, jonkun piirakan sekä kasvisdipin ja sipsiä. Makeaa olisi tarjolla täyte- ja juustokakun muodossa. Lisäksi ajatuksena on tuskarrella vesimelonihai sekä hankkia namia, limua ja mehua. Tarjoilut toteutetaan sillä ajatuksella, että siinä on myös sellaisia, mitä Mötkikselle voi huoletta antaa. Hänelle on ajatuksena tehdä oma smoothiekakku.

Koska vieraita on niin paljon, eikä minun hermo kestä astioiden käsin tiskaamista tullaan juhlia varten hankkimaan jotkut kivat kertakäyttöastiat. Saattaa olla, että mennään samalla kaavalla kuin ristiäisissäkin, eli kahvikupit olisi ihan oikeat kupit, kun taas lautaset ja lasit olisivat kertsikat. Tämä järjestely ainakin ristiäisissä toimi hyvin. Kuten Mötkiksen ristiäisissä, myös synttäreillä hänen kumminsa tulee avuksi tarjoilujen tekemiseen. Kyseinen kummi on koulutukseltaa leipuri-kondiittori, joten käännyin suoraan hänen puoleensa, kun synttäreitä alettiin suunnitella. Lisäksi kyseinen kummi tuntee minut varmaan melkein 20-vuoden ajalta, joten hän tasan tietää minkälaista haluan ja minkälainen hermoheikko osaan tällaisten asioiden suhteen olla.

Kun vieraslista ja tarjoilut oli mietittynä, alettiin miettiä lahjatoiveita. Mitä oikeasti tarvitaan. Totesin heti alkuun Paavolle, että en halua pyytää vaatetta, ellen pyydä jotain tiettyä ostamaan. Oma makuni on melko valikoiva ja haluan itse päättää, minkälaista vaatetta Mötkikselle puetaan. Kuulostaapa se tylyltä näin sanottuna, mutta niin se vaan on. En halua suotta hankittavaksi vaatetta, jota en sitten osaa Mötkikselle pukea. Mielestäni tällainen on aivan turhaa tuhlaamista. Lahjatoivelistalle päätyi muunmuassa 1-vuotiskuvaus, duploja, pikkuautoja ja lahjakortteja lastenvaate- ja lelukauppoihin.

Tänään viimeistä lomapäiväänsä viettävä isimies kävi yhdessä Mötkiksen kanssa pudottamassa kutsut postiin, joten ensiviikon aikana pitäisi alkaa kutsuja tipahtelemaan. Osa kutsuista vietiinkin jo muistaakseni alkuviikoista sellaisille ihmisille, joiden postilaatikot oli helposti saatavilla. Ilmoittautumisen pyysin tapahtumaan viimeistään viikkoa ennen juhlia, niin keretään sitten rauhassa sumplia mahdollisia erityisruokavalioita ynnä muita.

Nyt siis vain jänskäillään ja odotetaan innolla tulevia juhlia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti